Tablourile pictate de Hitler vor fi scoase la licitatie

Ultima actualizare: 21-10-2012 01:41
hitler tablou
The Telegraph

Trei acuarele pictate de Hitler, ilustrand case de la tara, mori si biserici, gazduite de peisaje rurale, vor fi licitate pe 5 septembrie, dupa cum au anuntat reprezentantii casei de licitatie din Nuremberg care va intermedia vanzarea.

Unul dintre acestia a declarat: "Sunt tablouri foarte neutre. De exemplu, pictura cu biserica alba este realizata destul de bine, in stilul sau. Desigur, ca nu intrat la Academia de Arte."

Cele trei opere sunt datate in perioada 1910-1911 si au fost create in Viena, unde Hitler a petrecut cativa ani ca un tanar artist aspirant, inainte sa intre in armata si sa lupte in Primul Razboi Mondial.

Desi nu se stie cu exactitate cate tablouri a pictat Hitler, istoricii de arta estimeaza ca, incluzand schitele acestuia, exista 723 de picturi care ii poarta semnatura.

Casa de licitatii a mai vandut, in cursul acestui an, alte doua acuarele ale lui Hitler contra sumei de 32.000 de euro si se asteapta ca si castigatorii licitatiei din septembrie sa ofere preturi din aceeasi arie pentru cele trei tablouri.

Reprezentantul casei de licitatii a adaugat: "Cei care achizitioneaza aceste tablouri au fie un interes academic in personalitatea lui Hitler, fie sunt oameni de afaceri. Picturile nu sunt cumparate de neonazisti sau pentru glorificarea lui Hitler."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO