Table de scris, neatinse de 100 de ani. Descoperirea surprinzatoare dintr-un liceu american

08-06-2015 16:52


table de scris

Descoperire impresionanta intr-un liceu din Oklahoma, Statele Unite, unde o echipa de muncitori a dat peste cateva table de scris, neatinse din 1917.

Profesorii si elevii dintr-un liceu american au ramas impresionati sa afle cum socoteau si cat de frumos scriau copiii in urma cu peste 100 de ani, relateaza Washington Post.

Chemata sa inlocuiasca tablele de scris din salile de clasa ale unui liceu, o echipa de muncitori a descoperit ca sub acestea se afla alte table de scris, neatinse din 1917. Ba mai mult pe ele se aflau desene, formule de calcul si adevarate lectii de caligrafie.

"Modul in care scriau pe tabla m-a uimit. Rar intalnesti astazi un astfel de scris de mana in licee sau scoli. Este foarte frumos" a declarat directorul scolii.

Pe una dintre tablele de scris era desenata o roata folosita pentru tabla inmultirii."Nu stiam ca exista o astfel de tehnica de predare" a declarat un profesor.

Desi tablele de scris din patru clase au fost inlocuite conducerea liceului a luat decizia sa le pastreze pe cele vechi in muzeul institutiei.


 

Sursa: Washington Post

VIDEO PROTVPLUS.RO