Sute de păsări au fost găsite moarte pe străzile din Italia în noaptea de Revelion. Explicația autorităților. VIDEO

Ultima actualizare: 04-01-2021 08:30
pasari moarte
LIPU

Sute de păsări moarte au fost găsite pe străzile din Italia, după ce ar fi suferit atacuri de cord din cauza focurilor de artificii din noaptea de Revelion.

Activiștii pentru drepturile animalelor susțin că tragedia a fost cauzată de focurile de artificii din în ajunul Anului Nou, transmite Daily Mail.

Într-un videoclip, o persoană care a observat păsările este auzită spunând: „Aceasta este latura dezgustătoare a naturii umane. Artificiile. Sute de păsări moarte. De necrezut. Uite câte sunt”.

„Nu am înțeles la început ce era pe pământ, mai târziu mi-am dat seama că erau păsări moarte și că erau sute. O scenă îngrozitoare. Era cam 00.40 și cauza ar putea fi reprezentată de artificii, cel puțin acesta este primul lucru la care m-am gândit. Nu sunt om de știință sau medic veterinar, așa că nu-mi pot asuma responsabilitatea pentru a spune cu certitudine că acesta a fost motivul”, a mai povestit un șofer.

Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor susține că focurile de artificii ar fi avut loc într-un cartier în care se aflau numeroase cuiburi.

„Să nu uităm că pot muri și de infarct”, a declarat un purtător de cuvânt.

Acesta a adăugat că în fiecare an, focurile de artificii provoacă suferință atât animalelor sălbatice, cât și celor domestice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO