Sute de migranti au luat cu asalt enclava spaniola Ceuta. Un gabonez s-a ghemuit intr-o valiza pentru a ajunge in Spania
Autoritatile din Spania au dat publicitatii o imagine care arata cum s-a ghemuit un tanar de 19 ani, din Gabon, intr-o valiza pentru a intra ilegal in Spania.
O femeie din Maroc a fost arestata dupa ce a incercat sa treaca granita in Spania cu un gabonez in valiza. Barbatul a fost fotografiat de autoritati in timp ce se ascundea ghemuit in geamantan.
1.100 de imigranti din Africa Subsahariana au incercat sa ajunga duminica din Maroc in enclava spaniola Ceuta, din nordul Africii, luand cu asalt un gard de frontiera, desi majoritatea au facut in cele din urma cale intoarsa, relateaza Reuters.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Zeci de imigranti au ajuns la primele ore ale zilei de duminica in varful gardului ghimpat de sase metri, dupa care au fost dati jos, conform unor imagini transmise de postul local de televiziune Faro TV.
Numai doua persoane au primit permisiunea de a ajunge in Ceuta pentru a fi internate in spital, in timp ce restul au fost intoarse in Maroc, a precizat guvernul spaniol intr-un comunicat.
Cinci politisti spanioli si 50 de politisti marocani au fost raniti, a adaugat guvernul, dupa ce imigrantii au folosit pietre si bare de metal in incercarea de a trece de porti pentru a ajunge la gard si s-au ciocnit cu fortele de ordine.
Cele doua enclave spaniole din Maroc, Ceuta si Melilla, sunt deseori folosite ca puncte de intrare in Europa de catre imigrantii africani, care fie incearca sa escaladeze gardurile de frontiera, fie incearca sa inoate de-a lungul coastei.
Spania a fost criticata de organizatiile de aparare a drepturilor omului pentru ca permite ca unii imigranti sa fie intorsi imediat in Maroc in astfel de cazuri. Organizatiile sustine ca ocolirea procedurilor de expulzare mai lungi nu le ofera imigrantilor oportunitatea de a cere azil.