Un farmacist din SUA a lăsat intenţionat să se strice 500 de doze de vaccin. Ce au păţit cei injectaţi cu ele

Ultima actualizare: 02-01-2021 10:34
Prima persoană din România vaccinată împotriva...
Cercel, despre cei care nu cred în vaccin: ”Dac...
Europa începe duminică vaccinarea anti Covid-19....
Peste 10.200 de români s-au vaccinat până acum ...

Caz mai puţin obişnuit în statul american Wisconsin, unde un bărbat a distrus intenţionat 500 de doze de vaccin anti-COVID.

Poliţia din localitatea Grafton (statul Wisconsin) a arestat joi un farmacist care a decongelat intenţionat peste 500 de doze de vaccin Moderna, conştient fiind că astfel vaccinul îşi pierde din proprietăţi, relatează agenţia EFE.

Farmacistul, angajat într-un spital, a scos săptămâna trecută dozele din congelator şi între timp 57 dintre ele au fost deja injectate unor persoane, care conform presei locale sunt probabil cadre medicale din acel spital. El şi-a recunoscut fapta, dar încă nu este clar de ce a făcut-o. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) investighează cazul. Farmacistul riscă acum inclusiv o pedeapsă cu închisoarea.

Persoanele cărora le-au fost administrate acele doze au fost informate că acestea nu sunt dăunătoare, însă ar putea avea o eficacitate diminuată şi deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la o posibilă repetare a vaccinării lor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO