Suedezii sub 65 de ani vaccinaţi anti-Covid-19 cu AstraZeneca vor primi la rapel un alt ser

Dată publicare: 20-04-2021 16:15
Dată actualizare: 20-04-2021 16:17


AstraZeneca

Suedezii sub 65 de ani care au fost vaccinaţi anti-COVID19 cu o doză de AstraZeneca vor primi la rapel un vaccin diferit, a anunţat marţi Agenţia de Sănătate Publică din Suedia, relatează Reuters.

Suedia a oprit utilizarea vaccinului de la AstraZeneca în martie după apariţia unor cazuri rare, însă grave, de cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate cu acest ser. Ulterior, Suedia a reluat utilizarea AstraZeneca numai pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, transmite Agerpres.

„Persoanele sub 65 de ani care au primit deja o doză de Vaxzevria (noua denumire a vaccinului laboratorului britanico-suedez AstraZeneca) ar trebui să primească la rapel un vaccin bazat pe ARN mesager, precum PfizerBiontech sau Moderna", a declarat agenţia într-un comunicat.

Suedia, care a evitat blocajele de-a lungul pandemiei, a înregistrat 16.692 de noi cazuri de coronavirus începând de vineri, potrivit datelor oficiale publicate marţi.

Ţara cu 10 milioane de locuitori a raportat 37 de noi decese, numărul total al deceselor asociate COVID19 ajungând la 13.825 de la începutul pandemiei.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO