SUA: Furtul de telefoane, o "afacere" de miliarde de dolari.Cum vor sa opreasca politistii fenomenul
In ciuda aplicatiilor anti-furt, care iti permit sa iti localizezi telefonul, sa stergi datele stocate sau sa il blochezi de la distanta, furturile cresc alarmant In Statele Unite. Aici, talharii fac profit de miliarde de dolari pe an.
Telefoanele sunt vandute la supra-pret in America Latina, Africa si Asia, unde reintra fara probleme in circuit.
Pentru a pune capat valului de furturi, politistii, in calaborare cu principalele companii de telefonia mobila, pun pe picioare o baza de date, pentru ca odata furat, telefonul sa nu mai poata fi folosit.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Politistii spun ca de vina sunt si oamenii, care merg pe strada neatenti, cu telefonul in mana.
Greg Suhr, seful politiei din San Francisco: "Ganditi-va ca scoateti 300 de dolari de la un bancomat. Nu mergeti pe strada, cateva sute de metri, numarand bancnotele de 20 de dolari".
Solutia este un sistem prin care, odata furat, telefonul sa nu mai poata fi folosit. Lucrurile nu se misca insa atat de repede pe cat si-ar dori autoritatile, care arata cu degetul spre marii jucatori din industria telefoanelor mobile si a telecomunicatiilor.
George Gascon, procurorul general din San Francisco
"De fiecare data cand ne este furat un telefon, ne intoarcem in magazin si il inlocuim. Drept urmare, compania de telecomunicatii are vanzare, producatorul de telefoane are vanzare, iar profiturile cresc."
In momentul de fata se lucreaza la o baza de date, pe tot cuprinsul Statelor Unite, unde sa fie introduse datele telefoanelor mobile furate, pentru ca ele sa nu se mai poata conecta la retea.
Marc Rogers, Lookout. Inc.:"Din punct de vedere tehnic, este posibil sa facem un telefon complet nefolositor. Telefonul este doar un computer. Daca ii distrugi sistemul de operare, el nu mai poate fi folosit".
In prezent, telefoanele furate din SUA sunt vandute in strainatate, cu sume de trei ori mai mari decat pe piata americana.