Studiu: Numărul britanicilor infectați cu Covid-19 este de 10 ori mai mare față de cifrele oficiale

Ultima actualizare: 13-08-2020 10:17
coronavirus
Getty

Aproximativ 3,4 milioane de persoane din Anglia au fost infectate cu Covid-19, o cifră mult mai mare decât estimările anterioare, sugerează un studio, citat de somersetlive.uk.

Rezultatele provin din cel mai mare program de testare la domiciliu din lume pentru a găsi anticorpi pentru coronavirus, un studiu care a implicat peste 100.000 de voluntari și realizat de Imperial College London.

Realizat cu utilizarea unui test simplu, specialiștii spus că este suficient de ușor și precis pentru studiile de supraveghere în masă, programul a sugerat că 6% din populația Angliei a fost deja infectată cu Covid-19 până la 13 iulie.

Cele 3,4 milioane de persoane este de multe ori mai mare decât numărul de cazuri cunoscute pentru întreaga țară, după cum sugerează Universitatea Johns Hopkins din SUA - ale căror numere agregate au devenit principala referință pentru monitorizarea bolii - și care au anunțat numărul de cazuri din țară, joi dimineață, la 315.546.

Studiul a urmărit răspândirea infecției în Anglia după primul vârf al pandemiei, voluntarii testându-se acasă între 20 iunie și 13 iulie.

Persoanele care locuiau la Londra au fost cel mai probabil să fi fost infectate, împreună cu cei care lucrează în sistemul medical, oameni din grupuri etnice negre, asiatice și din alte minorități și oameni care locuiesc în gospodării mai mari.

Programul a sugerat că un total de 13% dintre persoanele care locuiesc în Londra au anticorpi Covid-19, comparativ cu mai puțin de 3% în sud-vestul Angliei.

Persoanele care lucrează în locurile speciale de îngrijire medicală (16%) și asistență medicală (12%) au obținut rezultate mult mai mari comparativ cu cele ale lucrătorilor obișnuiți care a fost de 5%.

Studiul a descoperit că 17% dintre voluntarii negri aveau anticorpi, categoriile minorităților etnice asiatice și „alte” aveau 12% fiecare. Cifra voluntarilor albi a fost de doar 5%.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani au prezentat cea mai mare incidență de anticorpi, de 8%, în timp ce cei peste 65 de ani au avut cea mai mică rată de doar 3%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO