Studiu britanic: Un produs împotriva țânțarilor, eficient împotriva noului coronavirus

Ultima actualizare: 26-08-2020 20:35
Studiu britanic: Un produs împotriva țânțarilor, eficient împotriva noului coronavirus
Shutterstock

Un produs împotriva ţânţarilor, a cărui substanţă activă provine din eucalipt, s-a dovedit eficient în neutralizarea noului coronavirus, potrivit unui studiu publicat miercuri de Ministerul Apărării britanic, relatează AFP.

Laboratorul ştiinţific şi tehnologic (DSTL) al Ministerului Apărării a fost însărcinat să evalueze activitatea antivirală a produsului anti-insecte Mosi-guard Natural, care conţine citriodiol, derivat din uleiul esenţial de eucalipt (sau eucalyptus citriodora).

Produsul a fost aplicat direct pe SARS-CoV-2 sub formă de picătură, precum şi pe o "piele sintetică" din latex, a declarat ministerul într-un comunicat. În ambele cazuri, produsul s-a dovedit eficient împotriva virusului.

"Studiul a avut drept scop să servească ca bază pentru alte organisme ştiinţifice angajate în cercetarea virusului şi a posibilelor soluţii", a subliniat Ministerul Apărării.

Produsul nu se găsește în România, dar 

În prezent, nu există un tratament specific împotriva noului coronavirus şi la nivel mondial se încearcă găsirea unui vaccin sau tratament eficient împotriva COVID-19.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO