STIRI EXTERNE PE SCURT. Noi proteste in orasul Ferguson; autoritatile din Bolivia au distrus aparatele de jocuri de noroc

Ultima actualizare: 02-12-2014 07:00
Ferguson

Dupa doua nopti de acalmie, spiritele s-au incins din nou in orasul american Ferguson. Sute de demonstranti au iesit in strada, suparati ca un politist a scapat nepedepsit, dupa ce a impuscat mortal un adolescent de culoare.

Protestul a degenerat imediat si cel putin 15 demonstranti au fost arestati. Turbulentele au venit la finalul unei zile agitate. Sute de protestatari au organizat actiuni in mall-urile din zona oraselor St Louis si Seattle, motiv pentru care centrele comerciale au fost inchise temporar, chiar in cea mai aglomerata zi de cumparaturi a anului, Black Friday.

Aparate de joc de noroc, distruse in Bolivia

In Bolivia autoritatile au luat o masura radicala pentru a descuraja inselatoriile la jocurile de noroc. Au distrus doua mii de aparate de jocuri, despre care spun ca au fost masluite. Inarmati cu topoare si ciocane, angajatii guvernamentali nu s-au oprit pana cand nu au transformat aparatele in mormane de scanduri si aschii. In ultimii trei ani, inspectorii au confiscat 11.000 de astfel de aparate, operate de case ilegale de jocuri de noroc.

Bijuterie rara in Israel

In Israel un comerciant de diamante se mandreste cu o bijuterie rara: o cruce cu 11 diamante rosii, estimata la ...100 de milioane de dolari. Compania a avut nevoie de opt ani pentru a gasi toate nestematele cu o culoare intensa si impuritati minime. Diamantele rosii sunt extrem de rare. 90 la suta din totalul lor provin dintr-o mina aflata in vestul Australiei. Bijuteria urmeaza sa fie scoasa la licitatie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO