STIRI EXTERNE PE SCURT. Gruparea Hamas a revendicat un nou atac terorist; O furtuna puternica a provocat probleme in Franta

05-11-2014 21:32


Gruparea Hamas a revendicat un nou atac terorist, comis miercuri, in Ierusalim, unde un palestinian a intrat cu masina in oamenii care asteptau tramvaiul.

Pe de alta parte, turbulentele provocate de o furtuna puternica au impus intoarcerea din drum a unei curse Air France care plecase de la Paris catre New York.

Atac terorist sangeros, revendicat de gruparea Hamas

In Ierusalim, tensiunile dintre evrei si arabi devin explozive. Pentru a doua oara in ultimele 2 saptamani, un palestinian s-a napustit cu masina in civili care asteptau tramvaiul. Aflat la volanul unei camionete, teroristul a lovit trei grupuri diferite de oameni, pe o raza de cateva sute de metri, inainte sa fie impuscat de fortele de securitate. Atacul, comis la mizeul zilei pe artera principala a orasului Sfant, s-a soldat cu moartea a cel putin o persoana si ranirea grava a altor 14.

Precipitatiile excesive din Franta au facut ravagii

Celebra “Promenade des Anglais” din Nisa a fost inchisa marti seara din cauza valurilor uriase si a vantului naprasnic. De asemenea, aeroportul din Nisa a fost inchis timp de cateva ore, iar autostrada Provensala, din apropierea coastei mediteraneene, a fost blocata in urma alunecarilor de teren. Inundatiile si penele de curent reprezinta alte urmari nedorite ale precipitatiilor excesive, cazute in Franta in ultimele 24 de ore.

Pachete cu droguri aruncate pe geam

Politia britanica a difuzat imagini de la o urmarire in cursul careia suspectii au aruncat pe geamul masinii pachete cu heroina. Vandute pe strada, drogurile ar fi valorat 230.000 de lire sterline, spun autoritatile. Urmarirea a durat mai bine de o jumatate de ora, iar soferul fugar a facut slalom, cu aproape 200 de kilometri pe ora, printre vehiculele din trafic.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO