Steagul cu secera si ciocanul a fost inaltat pe Statia Spatiala Internationala. "Nu vom uita niciodata pretul platit"

09-05-2015 11:56


cosmonauti rusi cu Steagul Victoriei

Cosmonautii rusi de pe ISS au arborat azi un drapel rosu cu simbolul partidului comunist si au postrat imaginile in retelele sociale

 Exista insa o explicatie foarte simpla: nu este vorba despre un simbol comunist, ci despre “Steagul Victoriei". Acest drapel rosu cu secera si ciocanul, dar si cu inscriptia „Divizia 150 de Infanterie, Ordinul Kutuzov clasa a II-a, Idritkaia, Corpul 79, a Treia Armata de Soc”, este o copie a celui inaltat in urma cu 70 de ani de soldati rusi pe cladirea Reichstagului din Berlin.

In Rusia, steagul respectiv este simbol national si a fost pentru o vreme drapelul de lupta al armatei. Autoritatile au facut mari eforturi pentru ca el sa poata fi adus si pe Statia Spatiala Internationala si arborat cu prilejul Zilei Victoriei. De altfel, si un astronaut american i-a ajutat pe colegii sai rusi sa transporte steagul in cosmos.

"Felicitari de Ziua Victoriei! Nu vom uita niciodata pretul platit pentru salvarea umanitatii", a fost mesajul transmis de pe ISS de cosmonautii rusi.

Foto: Anton Shkaplerov/Twitter

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO