Stare de alertă în SUA: Orașul New Orleans se pregătește pentru un uragan devastator

×
Codul embed a fost copiat

Este stare de alertă în sudul Statelor Unite. Un uragan care ar putea avea un impact devastator se apropie de statul Louisiana.

Peste 4 milioane de oameni au fost anunţaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a scăpa nevătămaţi din calea urgiei.

Alerta de uragan va fi menţinută până luni dimineaţă.

O mare parte a oraşului New Orleans este deja sub apă după trecerea furtunii tropicale Barry. În orele următoare este de aşteptat ca fenomenul meteo să crească în intensitate şi să ajungă la puterea unui uragan în cursul zilei de sâmbătă. Aşa că locuitorii se pregătesc pentru ce este mai rău.

Localnic: "Încă mai avem o sută de saci în curtea casei puşi din 2016, iar acum urmează să îi folosim din nou."

Katrina a ucis 1800 de oameni în New Orleans

 

New Orleans poartă încă stigmatul puternicului uragan Katrina, care a inundat 80 la sută din oraş şi a dus la moartea a peste 1800 de oameni. Digurile care protejează metropola au fost construite pentru a rezista la o creştere a nivelului apei de până la 6 metri. Acest nivel ar urma să fie atins în weekend, spun autorităţile, care iau în calcul cel mai negru scenariu.

Joseph Lopinto, membru echipaj de intervenţie: "Dacă va avea loc cel mai sumbru scenariu, nu vom avea suficiente resurse. E vital ca oamenii să fie conștienți de împrejurimile lor şi să aibă grijă de ei înșiși."

John Bel Edwards, guvernatorul statului Louisiana: "Cu cât furtunile persistă mai mult de-a lungul golfului, cu atât este mai probabil că atunci când vor ajunge pe uscat să fie mai organizate şi mai puternice."

Primarul oraşului New Orleans: "Acum este momentul să acordaţi atenţie alertelor. Fiţi pregătiţi pentru impact!"

În acest sfârşit de săptămână, meteorologii se aşteaptă la precipitaţii însemnate. Aşa că autorităţile au început să pompeze apă deja adunată în multe dintre cartiere - pentru a contrabalansa efectele altor inundaţii de proporţii.

Totodată, şi tornadele vor continua să le dea bătăi de cap americanilor. Pe traiectoria lor se află astăzi sudul statelor Louisiana şi Mississippi.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și...
Inundații în New Orleans după prima furtună tropicală a anului
Inundații în New Orleans după prima furtună tropicală a anului

Prima furtună tropicală care lovește coasta americană în această vară amenință să "debarce" pe țărmul statului Louisiana cu forța unui uragan.

Recomandări
Zelenski, despre aderarea Ucrainei la NATO: Sunt sigur că vom implementa acest proiect. Ce a discutat cu Macron
Zelenski, despre aderarea Ucrainei la NATO: Sunt sigur că vom implementa acest proiect. Ce a discutat cu Macron

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că este convins că Ucraina “va implementa proiectul” de aderare la NATO, el vorbind şi despre declaraţia comună a liderilor a nouă state, între care şi Klaus Iohannis.

 

Noua conductă de gaze din Bulgaria a început să funcționeze. România poate spera la prețuri mai mici la gaze
Noua conductă de gaze din Bulgaria a început să funcționeze. România poate spera la prețuri mai mici la gaze

România poate spera la prețuri mai mici la gaze, odată cu intrarea în funcțiune a conductei din Bulgaria prin care am putea importa gaz din zona Mării Caspice.  

Șoferul ucis de bolovan pe Defileul Jiului se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca. Ce urma să facă
Șoferul ucis de bolovan pe Defileul Jiului se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca. Ce urma să facă

Șoferul care a murit duminică strivit de un bolovan căzut de pe un versant, în Defileul Jiului, abia se întorsese din Spania ca să organizeze un parastas pentru soacra lui.