Mohammad Daleel a avut nevoie de 3 luni sa pregateasca atacul de la Ansbach. Marturia facuta unui terapeut

Mohammad Daleel

Un terapeut care l-a tratat anul trecut pe Daleel, refugiatul sirian care si-a detonat un dispozitiv exploziv in Ansbach, mentionase intr-un document ca acesta din urma era capabil de o 'sinucidere spectaculoasa' in cazul in care ar fi fost expulzat.

Conform informatiilor publicate miercuri de cotidianul Bild, sirianul, care inaintea atacului se inregistrase intr-un clip video in care jura credinta gruparii jihadiste Statul Islamic, vorbise de mai multe ori cu psihologii sai care-l tratau pentru inclinatiile sale sinucigase.

Inclinatiile sale sinucigase apar in actele medicale de la inceputul anului 2015, cand a fost tratat intr-o clinica de la Ansbach, dupa ce si-a facut singur mai multe rani la bratul stang. In raportul unui terapeut, care a vorbit cu el prin intermediul unui interpret, se mentioneaza ca sirianul a spus ca avea ganduri sinucigase in eventualitatea expulzarii in Bulgaria.

'Dupa moartea sotiei sale si a copilului in varsta de sase ani (in Siria - n.red.), nu mai are nimic de pierdut', a scris medicul in acel raport, in care se mai mentioneaza si un episod cand Daleel s-a dus cu o sticla de benzina la oficiul pentru straini, concluzia documentului fiind ca riscul unei sinucideri este foarte ridicat in cazul expulzarii sale

Mohammad Daleel a avut nevoie de trei luni pentru ca sa pregateasca atacul sinucigas, scrie revista Al-Nabaa.

Citește și
cover prima Biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray atac
Preot ucis intr-o biserica din Franta de militanti ISIS. "Amenintarea islamista in Europa nu a fost niciodata atat de mare"
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță, stabilită de medici. Marele artist a murit la 69 de ani

Revista saptamanala online Al-Nabaa a gruparii Statul Islamic scrie ca politia nu a descoperit explozivii atunci cand a perchezitionat locul in care locuia la Ansbach, relateaza The Associated Press si site-ul Daily Mail.

"Allah a orbit ochii politistilor" in timpul perchezitiei, scrie revista, potrivit tablodului britanic.

Publicatia Statului Islamic afirma in acest material dedicat teroristului si publicat marti seara tarziu, ca Daleel a luptat in trecut cu in Irak, in cadrul unei grupari afiliate Al-Qaida, potrivit The Associated Press.

Al-Nabaa scrie ca, dupa ce a inceput criza in Siria, in 2011, Daleel a comis atacuri impotriva fortelor guvernamentale, cu grenade si cocteiluri Molotov.

Atunci cand a fost infiintata gruparea Frontul al-Nusra, aripa siriana a Al-Qaida, el a luptat in cadrul ei pana cand a fost ranit intr-un atac cu obuze de mortier.

Se pare ca Daleel a jurat credinta Statului Islamic dupa despartirea dintre Frontul al-Nusra si Statul Islamic, scrie agentia americana.

Sirianul a venit in Europa, pentru a primi ingrijiri medicale dupa ce a fost ranit in acest atac cu mortier, in timp ce lupta la Alep, potrivit Al-Nabaa, scrie Mail Online.

Daleel s-a detonat langa un bar de vin din Ansbach, situat in apropiere de Nurnberg, dupa ce a fost intors din drum de la un festival de muzica in aer liber, la care participau aproximativ 2.500 de persoane, pentru ca nu avea bilet.

Revista Statului Islamic dezvaluie ca sirianul a luptat cu diverse grupari armate in Siria la inceputul revolutiei din aceasta tara, dar a trecut dintr-unele in altele destul de frecvent, apreciind ca erau prea "corupte".

El a intrat pana la urma in Frontul al-Nusra si a luptat impotriva regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, in primele linii ale frontului, la Alep, pana cand a fost ranit.

Duminica seara s-a detonat cu o bomba improvizata in care a pus fragmente de metal si suruburi.

"Cu o zi inainte de operatiune el a facut o recunoastere", potrivit revistei, care mai dezvaluie ca "s-a aflat in contact permanent" cu un luptator jihadist.

Atunci cand a comis atacul, a "vrut sa le taie membrele cruciatilor cu bomba lui, sa le infiga srapnel in capete si in piepturi, dar nu a putut sa ajunga la tinta", continua Al-Nabaa, referindu-se la incercarea sirianului de a intra la festival.

"Apoi a gasit un substitut de tinta, un pub din apropiere, unde si-a detonat bomba si a ranit un numar de cruciati", scrie revista Statului Islamic.

Acesta a fost al patrulea atac vizand civili in Germania in mai putin de o saptamana, si a determinat autoritatile sa dispuna consolidarea masurilor de securitate pe aeroporturi si in gari.
Ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann a anuntat ca o inregistrare video a fost gasita pe telefonul sirianului, in care acesta jura credinta Statului Islamic.

Carburant, chimicale si alte materiale care ar fi putut sa fie folosite la confectionarea unei bombe au fost gasite de fortele de ordine.

Potrivit politiei, Daleel - care era poreclit "Rambo" de catre prietenii sai din adapostul pentru azilanti - avea sase conturi pe Facebook, inclusiv unul sub o falsa identitate.

Autoritatile germane i-au refuzat azilul si urma sa fie trimis in Bulgaria, potrivit Ministerului german de Interne.

Atacul viza o "razbunare" fata de Germania, "deoarece ei (germanii) ajuta la uciderea musulmanilor", afirma Daleel in inregistrare, in care citeaza numele liderului gruparii jihadiste Abu Bakr al-Baghdadi.

Gruparea si-a indemnat sustinatorii sa vizeze "tari ale coalitiei care lupta impotriva Statului Islamic".

Sirianul era deja cunoscut politiei germane pentru detinere de droguri si a fost internat intr-o institutie psihiatrica dupa ce a incercat sa se sinucida in doua randuri.

El a primit doua ordine de expulzare, ultimul pe 13 iulie, potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului de Interne, insa nu putea sa fie trimis in Siria, unde viata ii era in pericol.

El urma sa fie trimis in Bulgaria, tara in care a primit statututl de refugiat.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Citește și...
Statul Islamic a publicat o inregistrare video in care pare sa apara atacatorul de la Ansbach
Statul Islamic a publicat o inregistrare video in care pare sa apara atacatorul de la Ansbach

Gruparea extremista Statul Islamic a publicat o inregistrare video in care un barbat jura credinta organizatiei jihadiste si ameninta ca poporul german "nu va mai putea sa doarma linistit".

Preot ucis intr-o biserica din Franta de militanti ISIS.
Preot ucis intr-o biserica din Franta de militanti ISIS. "Amenintarea islamista in Europa nu a fost niciodata atat de mare"

Soc dupa soc in Franta. Doi indivizi, cunoscuti pentru radicalizare, au navalit intr-o biserica de langa Rouen si au ucis un preot octogenar.

Statul Islamic sustine ca a doborat un avion de vanatoare american deasupra Irakului. Reactia Pentagonului
Statul Islamic sustine ca a doborat un avion de vanatoare american deasupra Irakului. Reactia Pentagonului

Jihadistii Statului Islamic se lauda cu doborararea unui avion militar al SUA 

Recomandări
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”

Peste 150.000 de români au votat până acum în cele 950 de secții deschise în toată lumea. Votul în diaspora a început vineri și ține 3 zile.  

Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”
Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”

Lumea artistică este în doliu, pentru una dintre cele mai vibrante voci din ultimele decenii. La 69 de ani, muzicianul Gabriel Cotabiță a murit la Spitalul Universitar din Capitală. 

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.