Sindromul celor 300 de orgasme, cel al omului-lup... si altele
Indiferent de imprejurare, domeniu si subiect, realitatea pare a-si fi facut un obiectiv de mare importanta din a ne demonstra ca oricat de inzestrati am fi imaginativ nu o putem pune in incurcatura chiar cu cele mai nefiresti produse ale gandirii.
Curiozitatile de care natura este capabila sfideaza de cele mai multe ori ratiunea si generalismul. Iar cele medicale, pe care le vom trata astazi, ar trebui ca dincolo de amuzamentul pe care il starnesc sau de drama pe care o ascund, sa ne faca sa reflectam cu privire la posibilitati, sa ne gandim cu adevarat la ceea ce se poate face si ce nu.
Va propunem un top al celor mai ciudate sindroame medicale:
1. Insensibilitatea congenitala fata de durere - A fost descoperita recent. Aceasta dereglare este provocata de o mutatie a genelor implicate in sinteza unui tip de canal de sodiu, localizat mai ales in neuronii asociati cu receptarea si transmiterea simulilor durerosi in corp.
2. Hermafroditismul - Hermafroditii sunt considerati himere. Aceasta conditie medicala este cauzata de fuziunea a doi zigoti de sexe diferite. Cu alte cuvinte, un prim spermatozoid fecundeaza un ovul si, mai tarziu, un alt spermatozoid fertilizeaza alt ovul. Motivul acestei fuziuni este necunoscut.
3. Sindromul celor "300 orgasme zilnice" - Se cunosc putine despre aceasta tulburare pentru a indica precis o cauza a sa. Medicii profesionisti considera ca este cauzata de o iregularitate a nervilor senzoriali. Unele medicamente, precum Trazodone, o pot cauza ca efect secundar al tratamentului, caz in care, intreruperea acestuia o poate inlatura. In unele cazuri inregistrate, sindromul a fost provocat de o malformatie arterial-venoasa pelvianica cu brese arteriale catre penis sau clitoris; tratamentul chirurgical s-a dovedit efeicient in aceste cazuri.
4. Sindromul Omului - Lup - Unii oameni de stiinta teoretizeaza ca sindromul este provocat de o mutatie la nivel somatic dominant. In majoritatea cazurilor, tulburarea apare prin mostenire familiala si, foarte rar, mutatia se manifesta spontan.
Citeste intreg topul, pe www.descopera.ro