Simulare de atac terorist pe Stade de France, inainte de meciul Romaniei in UEFA Euro 2016. Avertismentele expertilor

Ultima actualizare: 04-06-2016 07:06

Fara sa semnaleze o amenintare reala, Departamentul de stat american a avertizat, totusi, asupra riscurilor de atentate la Campionatul european de fotbal din Franta.

Nationala Romaniei va juca in deschidere, la Paris, peste 9 zile, cu selectionata tarii-gazda. Meciul va fi transmis in direct la ProTV. Ca antrenament al fortelor de ordine, marti la Stade de France a fost simulat un triplu atac terorist, la care au participat sute de politisti si figuranti.

"Facem avertizari de calatorie la fiecare sase luni. Si, cu aceasta ocazie, avertizam, acum la inceputul verii, asupra riscurilor potentiale privind atacuri teroriste in Europa, mai ales ca urmeaza evenimente ca Turul Frantei si Campionatul European de Fotbal", a declarat John Kirby, purtator de cuvant al Departamentului de Stat.

Chiar in ziua cand venea aceasta avertizare de la Washington, fara sa fie semnalate totusi amenintari precise, la Stade de France, langa Paris, se derula un nou exercitiu in care a fost simulat un atac terorist. De fapt un triplu atac, cu bombe si cu rafale de arma automata.

Stadionul national a fost unul dintre locurile vizate de atentatele jihadiste din 13 noiembrie. Iar un terorist kamikaze chiar a incercat sa intre in incinta arenei unde se desfasura meciul amical de fotbal dintre Franta si Germania, la care asista si presedintele Francois Hollande.

"Am avut pana acum aproape 30 de exercitii, in doua luni, in, regiunea pariziana, dar si in restul Frantei. Scopul nostru este sa anticipam, pentru a raspunde cat mai bine in situatia in care ne-am confrunta cu un nou atac terorist", a spus Johanna Primevere, purtator de cuvant al prefectului politiei.

In Franta este in continuare in vigoare starea de alerta, instituita dupa atacurile teroriste din toamna trecuta. 90.000 de politisti, soldati si agenti privati de securitate vor fi cu ochii in patru pe durata desfasurarii Campionatului european de fotbal. Ca masura de precautie suplimentara, a fost pregatita inclusiv o tehnologie impotriva dronelor, care ar putea fi folosite in atacuri chimice sau biologice.
 


Une simulation d'attentat au stade de France... de ITELE

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO