Cine este magnatul din spatele celui mai mare tabloid din lume


Ultimul update: Joi 05 Iulie 2012 15:48
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2011 22:17
Categorie: Stiri externe
Rupert Murdoch

Anuntul ca tabloidul News of the World, cel mai mare saptamanal din lume, va fi inchis a surprins o lume intreaga. Mai mult, presa internationala il prezinta ca fiind "ziarul care a murit de rusine". Dar cine este magnatul din spatele publicatiei?

Ziarul care a murit de rusine. Tabloidul News of the World va fi inchis. Afla motivul deciziei

Magnatul Rupert Murdoch s-a nascut in 1931 la Melbourne (Australia) si este unul dintre cei mai importanti oameni din media la nivel global.

A inceput sa lucreze in mass-media la 22 de ani, cand a preluat conducerea ziarului „News Limited", pe care l-a mostenit de la tatal sau.

Afacerea lui Murdoch, News Corporation, a crescut prin achizitii si lansari de produse media, devenind cel de-al treilea grup media ca dimensiune, dupa Walt Disney si Time Warner.

Ajuns la varsta de 80 de ani, magnatul a numit pe doi dintre copiii sai la carma companiilor sai. In 2007 pe fiul sau James Murdoch responsabil cu operatiunile grupului in Asia si in Europa. Apoi pe fiica sa, Elisabeth, care a primit si ea un rol important in grupul media.

In ciuda vastei sale, Rupert Murdoch este descris de catre colaboratorii sai ca fiind foarte activ.

Kelvin MacKenzie, fost redactor-sef al ziarului „The Sun", spunea despre Murdoch ca este foarte preocupat de viitorul companiilor sale.

Murdoch a devenit implicat si in zona online-ului, fiind un aprig sustinator al platii continutului online. In plus, magnatul a lansat impreuna cu Steve Jobs, presedintele Apple, „The Daily", primul ziare exclusiv pentru iPad.

Rupert Murdoch a incasat conform fisei fiscale pe anul 2010 suma de 22.7 milioane de dolari.  Salariul lui Murdoch a ramas acelasi, 8.1 milioane, dar sporurile pentru reusite au crescut cu 20% la suma de 4.4 milioane.

Murdoch detine printre multe altele titluri si The New York Post ori The Wall Street Journal.

Pana acum, Murdoch s-a dovedit neintrecut in a face bani din tabloide care mizeaza pe barfe, scandaluri si indiscretii.

Sursa: Pro TV

Rupert Murdoch vrea ziar online platit de cititori la fiecare accesare
VIDEO PROTVPLUS.RO