Sentințe în procesul uneia dintre cele mai mari capturi de droguri din Italia. Comandantul navei, un român

Ultima actualizare: 20-05-2020 17:08
Sentințe în procesul uneia dintre cele mai mari capturi de droguri din Italia. Comandantul navei, un român
https://catania.livesicilia.it

Justiția italiană a anunțat, marți, sentințele într-un proces care a vizat una dintre cele mai importante capturi de droguri din Marea Mediterană, din ultimii ani.

În 2018, la bordul navei Quest, al cărei comandant era un cetățean român, autoritățile italiene au descoperit 10 tone de hașiș, ascunse în 200 de saci de iută.

Tribunalul din Catania a anunțat sentințele în acest caz, după un proces care a durat aproximativ doi ani, informează catania.livesicilia.it.

Astfel, vicecomandantul navei, maltezul David Bonnello, a fost condamnat la opt ani de închisoare, în timp ce doi membri ai echipajului, egiptenii Ahmed Mohamed Abdel și Mohamed Elbosaty, au primit câte cinci ani și 4 luni de închisoare.

În schimb, comandantul român al navei, Adrian Florin Tănase, a fost achitat. Potrivit sursei citate, românul a fost achitat nu pentru că nu ar fi fost implicat în traficul internațional de droguri, ci pentru că ar fi colaborat cu autoritățile judiciare și ar fi oferit probe concrete pentru a-i acuza pe ceilalți membri ai echipajului.

În scandal a fost implicat un armator maltez cunoscut, Paul Attard, care urmează să fie audiat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO