Oscar Pistorius a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru omor din culpa. Reactia familiei victimei

Dată publicare: 17-10-2014 13:46
Dată actualizare: 09-11-2014 00:14


Oscar Pistorius a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru omor din culpa.

Judecatoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Imediat dupa incheierea citirea sentintei, campionul sud-african a fost dus la inchisoare.

Procurorul Gerrie Nel a cerut minimum zece ani de inchisoare cu executare pentru Pistorius, in timp ce apararea a pledat pentru o pedeapsa cu munca in folosul comunitatii.

Oscar Pistorius, in varsta de 27 de ani, a impuscat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relatie de trei luni.

Familia modelului Reeva Steenkamp, ucisa in februarie 2013, s-a declarat multumita, marti, de pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu executare primita de campionul paralimpic Oscar Pistorius.

"Da, sunt foarte multumit de sentinta", a declarat jurnalistilor Barry Steenkamp, tatal victimei. Avocatul familiei Steenkamp a afirmat ca sentinta este corecta. "Familia considera ca este o sentinta corecta si sunt satisfacuti", a precizat avocatul Petrus de Bruyn.

Procesul lui Pistorius a inceput in luna martie 2014. Judecatoarea Thokozile Masipa a citit in instanta, la 12 septembrie, concluziile sale in acest caz.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost gasit vinovat de omor din culpa de justitia sud-africana, dar a obtinut dreptul de a ramane in libertate pe cautiune pana la reluarea discutiilor in cazul sau la tribunalul din Pretoria.

 Oscar Pistorius nu va face apel la sentinta primita, a anuntat, marti, familia sportivului sud-african. De asemenea, procurorul sud-african care a instrumentat acest caz nu s-a hotarat daca va face apel la aceasta sentinta. "Am fost dezamagiti de faptul ca Oscar Pistorius a fost incadrat la ucidere din culpa. Nu ne-am decis daca vom face apel. Avem 14 zile pentru a analiza legea si vrem sa ne asiguram ca faptele si legea ne permit sa facem apel", a declarat Nathi Mncube, purtatorul de cuvant al procurorului Gerrie Nel.

Pe de alta parte, unul dintre avocatii lui Pistorius, Roxanne Adams, a spus ca sportivul sud-african ar putea sta doar zece luni la inchisoare, dupa care sa fie pus sub arest la domiciliu.


VIDEO PROTVPLUS.RO