Sentință grea pentru adolescentul român care a ucis un om fără adăpost, pentru 25 €, în Italia


Ultimul update: Joi 14 Noiembrie 2019 10:21
Sursa: www.ilgiornale.it
Data publicarii: Joi 14 Noiembrie 2019 10:07
Categorie: Stiri externe
Sentință grea pentru adolescentul român care a ucis un om, pentru 25 de euro, la Palermo

Adolescentul român care a ucis, anul trecut, în luna decembrie, un bărbat fără adăpost, la Palermo, și-a aflat sentința, miercuri, în urma unui proces scurt la Tribunalul de minori.

Românul, care la momentul crimei avea 16 ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce procurorul a cerut 14 ani de închisoare.

Tânărul l-a ucis, în luna decembrie anul trecut, cu puțin timp înainte de Crăciun, pe Aid Abdellah, un francez de 57 de ani, care trăia în Piazza Ungheria din Palermo.

Aldo, așa cum îi spuneau localnicii, era cunoscut de aceștia pentru faptul că nu cerea bani, ci accepta doar un pahar de ceai cald sau o cafea, scrie ilgiornale.it.

L-a ucis pentru 25 de euro

 

Adolescentul român și-a pus în gând să-i ia banii francezului și l-a lovit cu un baston în timp ce acesta dormea pe cartoane.

”Am vrut să-i fur banii. D-aia l-am lovit. Nu am vrut să-l omor”, a declarat românul în faţa procurorilor italieni.

După ce l-a ucis, românul a fugit cu 25 de euro pe care îi găsise în buzunarele francezului.

Victima a fost descoperită fără suflare a doua zi, de o femeie care lucra la un restaurant din apropiere și care îi aducea micul dejun.

Adolescentul român a fost identificat cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere, dar și după sângele descoperit pe o jachetă.

După moartea lui Aldo, care era însoțit tot timpul de o pisică, Elios, locuitorii i-au dedicat acestuia o arcadă din piața Ungheria, a fost realizat un documentar intitulat “L’amico invisibile”/”Prietenul invizibil”, și a apărut și o carte cu titlul "Aldo și Helios", scrisa de Massimo Brizzi.

Sursa: www.ilgiornale.it

O româncă a fost ucisă în Italia după ce a intervenit într-un conflict casnic
VIDEO PROTVPLUS.RO