Şeful Pentagonului îşi cere scuze pentru atacul cu dronă de la Kabul, în care au murit 10 civili, printre care 7 copii
Armata americană a recunoscut că a ucis 10 civili nevinovaţi în timpul unui atac cu dronă în Kabul.
A fost o „greşeală tragică” a spus şeful Pentagonului. Atacul a avut loc cu două zile înaintea încheierii retragerii trupelor occidentale din Afganistan.
Printre victime se află şapte copii. Forţele armate americane au spus că ţinta iniţială a atacului cu dronă a fost un vehicul despre care credeau că aparţine grupării teroriste ISIS-K şi reprezenta o amenințare iminentă pentru aeroportul din Kabul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dar, acum americanii au admis faptul că familia ucisă nu avea nicio legătură cu jihadiştii. Secretarul american al Apărării și-a cerut, de asemenea, scuze pentru cele întâmplate şi a promis că Statele Unite vor învăţa din această greşeală îngrozitoare.
"Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi", a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era "doar o victimă nevinovată, la fel ca celelalte persoane ucise în mod tragic".
"Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă", a adăugat el.
Tot vineri, un general american a recunoscut că atacul cu dronă din 29 august de la Kabul, care a ucis zece civili, printre care până la şapte copii, a fost "o greşeală tragică".
"Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem", a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afganistan, potrivit Agerpres.
"Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte "o ameninţare directă pentru forţele SUA", a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.