Seful celei mai mari companii de securitate din Suedia a fost declarat falit dupa un atac al unui hacker
Directorul general al Securitas, cea mai mare companie de servicii de securitate din Suedia, Alf Goransson, a fost declarat falit in aceasta saptamana, dupa ce identitatea sa a fost furata de hackeri, relateaza Bloomberg.
Cu toate ca implicatiile subliminale nu pot fi ignorate, Securits spera ca incidentul sa poata fi lasat in urma la sfarsitul zilei de miercuri.
Alf Goransson, director general al Securitas din 2007, a contestat o decizie din 10 iulie a tribunalului districtual din Stockholm, care a actionat in baza unor informatii false, a anuntat compania.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Hackerul s-a folosit de identitatea directorului pentru a solicita un imprumut a carui valoare nu a fost dezvaluita, dupa care a fost depusa o cerere de faliment in numele acestuia.
Furtul de identitate a avut loc in luna martie, dar Goransson nu a stiut pana in aceasta saptamana.
Atacul informatic nu a afectat compania, cu exceptia faptului ca directorul general a fost declarat in faliment, a declarat purtatorul de cuvant al Securitas, Gisela Lindstrand.
Furtul datelor directorului unei companii suedeze importante ridica semne de intrebare legate de securitate intr-o tara dominata de digitalizare.
Suedia este cu mult inaintea altor tari in inlocuirea numerarului cu plati digitale. La muzeul Abba, de exemplu, turistii nu pot plati nimic in numerar.
Masurile de transparentizare a informatiilor incurajeaza accesul public la informatii, astfel ca angajatii pot afla cat castiga colegii lor la autoritatile fiscale si, ca in majoritatea statelor dezvoltate, comertul si imprumuturile online sunt in crestere.
Toate acestea conincid cu cresterea puternica a fraudelor de identitate. Suedia a raspuns anul trecut prin introducerea unei legislatii specifice.
Cazul lui Goransson este unul dintre cele 12.800 de situatii care au implicat furturi de identitate prin atacuri ale hackerilor, raportate in Suedia in primele sase luni ale anului 2017.
Goransson nu a fost informat pana dupa decizia tribunalului, pe care intre timp a contestat-o.