Schimb de replici acide pe Twitter între Trump și premierul pakistanez, pe tema Osama Bin Laden


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Noiembrie 2018 22:30
Categorie: Stiri externe
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a lansat noi atacuri pe Twitter la adresa predecesorilor săi şi a Pakistanului, afirmând că Osama ben Laden ar fi trebuit să fie capturat mult mai devreme, relatează News.ro.

”Bineînţeles că ar fi trebuit să-l capturăm pe Osama ben Laden mult mai devreme. Eu l-am scos în evidență în cartea mea chiar înainte de atacurile de la World Trade Center”, a adăugat el, denunţând atitudinea predecesorului său democrat Bill Clinton.

”Noi am plătit miliarde de dolari Pakistanului, iar ei nu ne-au spus niciodată că el trăia acolo”, a adăugat el, la o zi după ce a făcut declaraţii similare într-un interviu acordat pentru Fox News, în care a apreciat că ”toată lumea din Pakistan știa” că liderul Al-Qaida trăia pe teritoriul pakistanez, ceea ce Islamabadul a negat mereu.

În acest interviu, Trump a apărat, de asemenea, anularea ajutorului acordat Pakistanului, pentru că această ţară nu face, în opinia sa, ”nimic, absolut nimic” pentru America.

Premierul pakistanez Imran Khan a denunţat luni, vehement, această nouă ”tiradă” a lui Donald Trump.

Foto: Clădirea în care se ascundea și în care a fost ucis Osama Bin Laden de către forțele speciale americane, în 2011

”Acest război s-a soldat cu 75.000 de victime în Pakistan şi a cauzat economiei pierderi în valoare de 123 de miliarde de dolari”, a scris Imran Khan într-o serie de tweet-uri.

”Zonele noastre tribale au fost devastate, iar milioane de persoane au fost dezrădăcinate”, a completat el.

”Acest război a avut un impact dramatic asupra vieţii pakistanezilor obişnuiţi”, a insistat premierul pakistanez, catalogând drept ”minusculă” suma de 20 de miliarde de dolari primită, afirmă el, de la Statele Unite.

”Trebuie ca lucrurile să fie puse la punct în urma tiradei domnului Trump împotriva Pakistanului”, a mai comentat Imran Khan, după ce Donald Trump a declarat duminică la Fox News că a anulat sute de milioane de dolari constând în ajutoare destinate Pakistanului, pentru că ”nu face nimic, absolut nimic, pentru noi”.

Washingtonul reproşează de mult timp acestei ţări că asigură refugiu, pe teritoriul său, unor grupări armate care atacă, ulterior, trupele afgane şi americane de cealaltă parte a frontierei afgano-pakiestaneze.

La începutul lui ianuarie, preşedintele american a acuzat de ”minciuni” şi ”duplicitate” Pakistanul, o ţară care s-a alăturat Statelor Unite, în 2001, în războiul lor împotriva terorismului.

El adăposteşte teroriştii pe care noi îi gonim din Afganistan”, a scris el pe Twitter, exprimându-şi regretul că ţara sa a ”dat prosteşte 33 de miliarde de dolari ajutoare Pakistanului”.

Foto: Imran Khan, prim-ministrul Pakistanului

Pakistanul continuă să permită aprovizionarea armatei americane în Afganistan pe teritoriul său, mai subliniat şeful Guvernului pakistanez.

”Domnul Trump poate numi alt stat care consimte la atâtea sacrificii?” 

În loc să transforme Pakistanul într-un ”ţap ispăşitor al eşecurilor lor”, Statele Unite, împotmolite de 17 ani în Afganistan, ar face mai bine să caute să înţeleagă ”de ce talibanii sunt astăzi mai puternici ca înainte”, a sugerat Imran Khan.

Imran Khan nu i-a răspuns preşdintelui american pe tema acuzaţiilor cu privire la fostul lider al Al-Qaida Osama ben Laden.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO