Scene de coșmar într-o închisoare. 6 deținuți au murit, după o restricționare a vizitelor VIDEO

Ultima actualizare: 09-03-2020 17:23
modena revolte inchisoare
Profimedia

Şase deţinuţi au murit, iar doi gardieni de închisoare au fost luaţi ostatici şi au fost eliberaţi în revolte, în Italia.

Revoltele au fost declanşate de măsuri menite să oprească răspândirea noului coronavirus, între care şi o restricţionare a vizitelor la închisori, relatează Reuters.

Guvernul italian a decis duminică să izoleze cea mai mare parte a nordului ţării, principalul focar al epidemiei în Italia, în contextul în care noul coronavirus apărut în China s-a soldat cu 366 de morţi, transmite Agerpres.

El a impus prin decret o limitare a contactelor între deţinuţi şi rudele acestora. Deţinuţii au voie să discute cu vizitatori doar la telefon sau prin alte mijloace de comunicare la distanţă, până la 22 martie.

Incendii au fost provocate în mai multe închisori, cauzând pagube importante, a anunţat Ministerul italian al Justiţiei.

Într-un interviu la televiziune, directorul Administraţiei Penitenciare italiene a anunţat moartea a trei deţinuţi în închisoarea de la Modena şi decesul altor trei deţinuţi după transferarea acestora în afara instituţiei.

”Au avut loc o serie de rebeliuni în toată ţara”, a anunţat Francesco Basentini.

Imagini difuzate de posturi de televiziune italiene surprind vehicule de poliţie şi de pompieri în afara închisorii de la Modena, din care se ridica un fum negru.

Potrivit Sindicatului Sappe, doi gardieni de închisoare au fost luaţi ostatici la Pavia, tot în nordul Italiei, şi au fost eliberaţi în urma intervenţiei poliţiei.

Modena şi Pavia se află în zona de excludere instaurată de Guvernul italian în încercarea de a opri răspândirea bolii.

Potrivit unor surse de la Ministerul Justiţiei, doi dintre deţinuţii morţi la Modena au fost victime ale unei supradoze de medicamente pe care le-au găsit în infirmeria închisorii, iar un al treilea a fost găsit fără viaţă, fără să se cunoscă cauza decesului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO