Coronavirus: Mesajul îngrijorător al medicilor italieni pentru țările din Europa: „Pregătiți-vă!”

Ultima actualizare: 10-03-2020 08:14
coronavirus
Getty

Doctorii din Italia i-au avertizat pe cei din Europa, transmițându-le „să se pregătească” pentru un număr mare de cazuri de coronavirus, prin intermediul unei scrisori în care prezenta situația din țară.

Potrivit The Independent, scrisoarea a dezvăluit amploarea impactului asupra spitalelor din Italia, unde numărul cazurilor a ajuns luni la peste 9.000, dintre care peste 460 au murit.

Mai mult decât atât, specialiștii italieni au menționat în scrisoare cât de greu le-a fost să trateze pacienții infectați cu virusul.

„Ne confruntăm cu un procentaj ridicat de cazuri depistate pozitiv care au avut nevoie de internare la terapie intensivă, în proporţie de până la 10%”, a scris grupul de experți.

„Vrem să transmitem un mesaj serios: Pregătiți-vă!”, au mai transmis ei.

Cei trei medici spun că un număr „foarte mare” de pacienți din spitalele italiene au fost internaţi la terapie intensivă din cauza faptului că plămânii lor au cedat din cauza virusului şi au necesitat ventilare mecanică.

Experții mai spun în scrisoare că spitalele din toată Europa trebuie să se pregătească de un val de pacienți infectați și recomandă ca spitalele să aibă suficiente echipamente de protecție pentru angajați, iar aceștia să fie instruiți cum să le foloseasc în mod corect.

„O să fie greu. Frica mea principală este personalul. Dacă mai mulți doctori și asistente se îmbolnăvesc atunci va fi o criză. Unitățile de terapie intensivă este plină, nu avem suficiente asistente, suficienți medici anesteziști. Vor fi oameni care vor muri, deși în mod normal nu s-ar fi întâmplat asta”, a mai precizat un oficial.

Într-o scrisoare separată, medicul Giuseppe Nattino ,din provincia nord-italiană Lecco, a făcut o radiografie a situației în care se află pacienții tratați de el. Acesta spune că pacienţii cu coronavirus suferă de infecţii extinse la nivelul ambilor plămâni și necesită ventilare mecanică. De asemenea, virusul afectează tensiunea arterială, inima, rinichii şi ficatul, iar pacienții au nevoie de tratament susţinut.

„În urmă cu o săptămână am deschis o secţie de terapie intensivă cu șase paturi, pentru pacienţii aflați în stare critică. În două zile unitatea noastră s-a umplut și a trebuit să o extindem la 10 paturi, care s-au ocupat în aceeaşi după-amiază. Acum plănuim să unim secţiile de cardiologie cu cele de terapie intensivă pentru a ne mai putea folosi de încă 10 paturi”.

De la apariţia noului coronavirus, în luna decembrie a anului trecut, au fost înregistrate 109.946 de cazuri de infecţie în 99 de ţări şi teritorii, iar 3.819 de persoane au decedat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO