Scandalul scutecelor toxice. Guvernul francez le dă un ultimatum producătorilor

Ultima actualizare: 25-01-2019 21:27

Guvernul francez le-a dat un ultimatum fabricanţilor de scutece de unică folosinţă pentru a diminua substanţele toxice din procesul de producţie.

Totul după ce Agenţia franceză de Securitate Sanitară a emis o alertă privind prezenţa a zeci de dioxine şi pesticide în compoziţie.

Franța va elabora praguri de toxicitate pentru aceste produse și va pleda la Bruxelles pentru reguli europene mai stricte.

Raportul nu arătă cu degetul spre nicio marcă anume, dar după analiza a 23 de modele, cele mai folosite, Agenţia pentru Securitate Sanitară a detectat 60 de substanţe potenţial toxice şi cancerigene.

Agnes Buzyn, ministrul francez al Sănătăţii:Cerem industriei un plan de acţiune, vrem ca în 15 zile să să ne prezinte măsuri corective în procesul de producţie, pentru a reduce substanțele toxice.”

François De Rugy, ministrul pentru Tranziţie Ecologică: „Putem să avem scutece mai puţin albe şi neparfumate.”

Guvernul francez aplică principiul prevenţiei, întrucât raportul precizează că nu există risc imediat pentru sănătate. Totuşi, expunerea prelungită poate fi problematică. În medie, până când trece la oliţă, un copil poartă în medie 4.000 de scutece.

Medic: „Găsim un pesticid precum glifosatul, hidrocarburi, unele fiind cancerigene. Mai sunt parfumurile care sunt alergeni.”

Acest cocktail chimic îi îngrijorează pe părinţi.

Mamă: „Sunt puţin îngrijorată pentru că scutecul e în contact direct cu pielea copilului.”

Mamă: „Am copil mic şi nu aş vrea să mă întorc la scutecele de pânză de pe vremea bunicii.”

Cel mai mare vânzător de scutece din Franţa se declară exemplar.

Benjamin Binot, director general Procter and Gamble Franţa: „Exigenţele guvernului sunt şi ale noastre, şi asta de ceva timp. Insist, noi am asumat concluziile şi recomandările raportului de mult timp.”

Agenţia pentru Securitate Sanitară din Franţa preconizează mai multe controale şi interzicerea parfumurilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO