Scandalul de spionaj rus in SUA ia amploare
Relatiile dintre Moscova si Washington nu vor fi afectate de vestigiile unei epoci incheiate, a declarat un oficial american dupa destramarea unei retele de spionaj rusesti, care opera pe teritoriul Statelor Unite.
In acest timp, Moscova a catalogat acuzatiile ca fiind nefondate, avertizand cu privire la un posibil regres al relatiilor bilaterale.
In total, 11 persoane sunt acuzate ca ar face parte din reteaua de spioni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Zece au fost arestate in SUA, iar un suspect a fost retinut marti in Cipru, chiar inainte de a se urca intr-un avion cu destinatia Budapesta.
Moscova a recunoscut ca unii din cei 11 suspecti sunt cetateni rusi, dar a negat ca acestia ar fi actionat impotriva intereselor Statelor Unite.
In schimb, Casa Alba a incercat sa reduca la minimum implicatiile pe care le-ar putea avea acest scandal asupra relatiilor bilaterale.
Unele voci de la Moscova spun ca intreaga operatiune ar fi o incercare a unor oficiali americani de a submina relatiile dintre cele doua tari, si ca momentul a fost sincronizat perfect cu vizita cordiala de la Casa Alba a presedintelui Medvedev.
Suspectii ar fi avut misiunea sa se infiltreze in cercurile puterii de la Washington, pentru a culege informatii despre arsenalul nuclear al Americii, dosarul iranian sau schimbarile din CIA.