Scandalul de pedofilie de la BBC. O actrita povesteste cum a fost agresata sexual de Jimmy Savile

Dată publicare: 13-10-2012 11:16
Dată actualizare: 18-10-2012 19:21


Julie Fernandez

O actrita de televiziune afirma ca a fost tinta lui Jimmy Savile pe vremea cand fostul prezentator BBC realiza emisiunea "Jim'll Fix It", in 1998, iar ea avea doar 14 ani. 

Conform Daily News, femeia se numeste Julie Fernandez si a jucat in productia BBC "The office and Eldorado". Ea a povestit despre experienta neplacuta pe care a avut-o cu Savile, care s-a comportat ca un "predator".

"Ma aflam intr-un scaun cu rotile si imi aduc aminte ca mainile lui se plimbau peste tot, mai incet decat in mod obisnuit, stand cate 2, 3, 4 secunde mai mult in locuri in care nu ar fi trebuit sa ma atinga. Insa nu era chiar evident ce facea el. Ne aflam intr-o camera plina de oameni, asa ca tot ce a facut el a fost intr-un mod discret, fara sa-ti dai seama ce se intampla cu adevarat, mai ales cand ai 14 ani si este pentru prima data cand intri intr-un studio de televiziune. Cu toate acestea imi aduc aminte ca am avut o senzatie neplacuta si mi-au ramas in memorie inelele uriase pe care le avea pe degete.", spune actrita Julie Fernandez.

Totodata, femeia in varsta de 38 de ani isi aduce aminte cu neplacere despre mainile "alunecoase" ale fostului realizator de emisiuni la BBC, Jimmy Savile. "Eram cu colegii mei si faceam glume pe seama acestei intamplari, insa nimeni nu s-a gandit sa povesteasca acest lucru si adultilor, nu stiu de ce..."

Fernandez se ocupa acum de campanii pentru persoanele cu dizabilitati si este de parere ca lumea se temea in general sa lanseze astfel de acuzatii la adresa unei personalitati publice cum era Jimmy. "Avea un comportament agresiv, foarte, foarte urat. Acum, daca e mort, ce mai putem face?", se intreaba ea retoric.

Julie Fernandez este doar una dintre multele femei care au lansat acuzatii de viol si molestare sexuala impotriva lui Jimmy Savile. Ancheta politiei asupra acestor cazuri de agresare sexuala asupra minorilor are acum in vedere 340 de piste in acest dosar, a anuntat Scotland Yard. Exista 40 de potentiale victime, iar 15 ofiteri se ocupa de aceste acuzatii de pedofilie.

Directorul general al BBC, George Entwhistle, si-a cerut scuze tuturor victimelor in numele postului si a anuntat declansarea a 3 anchete independente. Un fost director de productie al unei emisiuni prezentata de Jimmy Savile, David Nicolson, in varsta de 67 de ani, sustine ca a incercat de cateva ori sa anunte conducerea BBC despre comportamentul fostului prezentator TV, insa de fiecare data i s-a spus "Asta e Jimmy, asa merg lucrurile, n-ai ce sa faci..".

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO