Sarbatoare a vinului la Chisinau. Cine este tanara aleasa de moldoveni sa le reprezinte vinurile in lume

Ultima actualizare: 08-10-2014 07:04

A fost veselie mare la est de Prut. Vecinii nostri au obtinut in acest an o productie de struguri peste asteptari si, ca sa mai uite de amarul embargoului aplicat de rusi, au organizat o sarbatoare a vinului.

Petrecerea a inceput cu un concurs de Miss si s-a incheiat apoteotic cu un concert in inima Chisinaului. Ajutoarele lui Bachus au pus atat de mult suflet inca pe la miezul noptii singurii treji erau politistii. Inclusiv pensionarele respectabile au ajuns acasa cherchelite.

In fata Guvernului, moldovenii au jucat si au cantat cu atata insufletire parca sa se auda pana la Moscova, care in acest an a instaurat un embargou pentru vinul lor. 

A fost atat de multa bautura, incat unii pur si simplu au uitat unde se afla. Pentru cei care au gresit masura, Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului s-a dovedit un ring prea mic. Incidentele aparute in timpul dansurilor au fost aplanate usor, cu un zambet sau mai dificil, cu ajutorul politiei.

Intr-o astfel de atmosfera nu au contat nici statutul social nici varsta. 

Dupa numarul de sticle, in jurul carora a chiuit multimea, se pare ca sindrofia a fost una de succes. O recunosc chiar si cativa ucraineni, veniti tocmai din Donetk, o zona de razboi.

Iar ca sarbatoarea sa fie completa, moldovenii au ales-o pe Regina Vinurilor. Castigatoarea, Veronica, o tanara studenta de 19 ani va reprezinte vinurile moldovenesti in lume. Pentru inceput are alte planuri cu o parte din cei 5000 de euro primiti.

Veronica, regina vinurilor:"Voi cumpara un caine, familia mea nu si l-a permis."

Festivalul vinului din Republica Moldova a ajuns la a 13-a editie care nu a fost nici pe departe una cu ghinion.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO