Salonul Auto de la Paris: Ferrari si-a prezentat modelele exclusiviste, adresate clienţilor fideli mărcii

Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2018 20:10
Data publicarii: Miercuri 03 Octombrie 2018 08:21
Categorie: Internaţional

Mai rapide, mai rare şi exclusiviste. Acestea sunt trendurile când vine vorba despre mașini de lux la Salonul Auto de la Paris.

Organizat o dată la doi ani, evenimentul reprezintă o ocazie pentru producători precum Ferrari sau Bugatti să arate cât de departe sunt dispuşi să meargă pentru a-şi mulţumi cei mai pretenţioşi clienţi.

Salonul va fi deschis pentru public începând de joi până în 14 octombrie.

Ferrari a prezentat la Paris spectaculosul model Monza SP1, o maşină argintie cu un singur loc, a cărei formă aminteşte de maşinile de curse din anii 40 şi 50. În fata curioşilor a fost adusă şi o variantă cu două locuri, Monza SP2.

Complet deschise, cele două modele au cele mai puternice motoare V12 produse vreodată de Ferrari, capabile să dezvolte 810 cai-putere. Constructorul susţine că pot atinge o sută de kilometri pe oră în doar 2,9 secunde. Sunt primele maşini sport din noua serie care ar trebui să cuprindă 15 modele noi în următorii cinci ani.

Antuan Goodwin, jurnalist CNET: "Cred că sunt maşini care îşi vor găsi locul pe această piaţă tot mai aglomerată a hipermaşinilor. Mai ales pentru că e vorba de Ferrari şi poţi să ai încredere că, dacă zic că fac o maşină de curse, vei primi ceva bun de la ei."

Ambele modele costă 1,6 milioane de euro, dar nu oricine dispune de această sumă le poate cumpăra. Ferrari are de gând să le vândă doar pe bază de invitaţie, adresată în special clienţilor fideli mărcii. Şi vor fi doar 499 de norocoşi. Pare o strategie riscantă.

Jim Holder, director editorial al revistei Autocar: "Colecţionarii şi entuziaştii vor aceste maşini. Cererea există, abia aşteaptă să pună mâna pe ele. Şi, bineînţeles, e o afacere bună pentru companii. Dar e bine şi pentru că pot încerca marea cu degetul. Pot vedea încotro vor clienţii lor să meargă."

Nici Bugatti nu se lasă mai prejos şi foloseşte evenimentul de la Paris pentru lansarea europeană a maşinii de mare performanţă Bugatti Divo. Bazat pe modelul Chiron, Divo are acelaşi motor de opt litri cu 16 cilindri, capabil să genereze 1.500 de cai-putere. Însă cântăreşte cu 35 de kilograme mai puţin.

În plus, maşina poate atinge o viteză maximă de 380 de kilometri pe oră. Bugatti a produs doar 40 de exemplare şi fiecare costă cinci milioane de euro. Şi toate s-au vândut imediat.

Stephan Winkelmann, preşedinte Bugatti: "Cu această maşină ne-am adresat doar proprietarilor de Chiron. Aceasta a fost alegerea noastră."

Salonul Auto de la Paris este locul în care puteam vedea ce forma vor lua maşinile de lux în viitor. Mercedes Silver Arrow, adică "săgeata argintie", este o maşină concept inspirată de un model din 1937, dar care e complet electrică. Expusă pentru prima oară în Europa, se laudă cu 738 de cai-putere şi o autonomie de patru sute de kilometri.

 

Suma record cu care s-a vândut un Ferrari din 1962. Cui i-a aparținut mașina
Suma record cu care s-a vândut un Ferrari din 1962. Cui i-a aparținut mașina
VIDEO PROTVPLUS.RO
Politisti francezi - cover
Cum au reușit 3 români să prejudicieze statul francez cu 1.7 milioane de euro
Ce implicaţii ar putea avea pentru România retragerea SUA din Tratatul INF
Prima reacţie a Kremlinului, după ce SUA a anunţat că iese din tratatul Forţelor Nucleare. "Europa va fi afectată"
22 de mineri, captivi în subteran după o explozie. Salvatorii încearcă să ajungă la ei
Explozie cu 1 mort într-o gară din Germania. Poliţia nu are încă nicio pistă
6 ostatici, eliberaţi de ISIS după 3 luni. Răscumpărarea uriaşă primită de jihadişti
migranti guatemala
Ciocniri între migranți și polițiștii mexicani. Autoritățile au folosit gaze lacrimogene
Trump anunță că va retrage SUA din tratatul nuclear cu Rusia: „Vom produce arme”
Cazul jurnalistului Jamal Khashoggi. Turcia promite că va folosi ”toate mijloacele”
Cum au încălcat Meghan și Harry protocolul regal în timpul vizitei în Australia. FOTO
Consilierul lui Trump vrea ca SUA să se retragă din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare
Ce s-a întâmplat cu miliardarul african răpit de o săptămână. Apelul primit de tatăl lui