S-a demonstrat in premiera: telefoanele mobile au impact asupra creierului

Ultima actualizare: 30-10-2012 17:06
Telefon mobil

Pentru prima data un studiu releva efectele pe care telefoanele mobile le au asupra creierului uman. Regiunea din apropierea antenei este mult mai activa, spun cercetatorii. Cauza? Radiatiile emise pot dauna cortexului. Tu ce parere ai?

Impactul direct al radiatiilor produse de aceste device-uri asupra creierului uman nu a mai fost demonstrat niciodata pana acum. Iata insa ca un studiu citat de Wall Street Journal arata ca unele celule nervoase sunt afectate. Se reaprinde astfel dezbaterea despre influenta telefoanelor mobile asupra oamenilor.

"Acest studiu arata ca creierul uman este sensibil la radiatiile electromagnetice emise de terminalele de telefonie mobila", spune Nora Volkow, unul dintre autorii studiului publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane. "Trebuie sa infruntam aceste realitati," apreciaza aceasta.

Deocamdata medicii nu au reusit sa demonstreze daca efectele sunt daunatoare sau nu, pentru sanatate.

In orice caz, unii experti transmit semnale de ingrijorare de ani de zile in legatura cu aceasta tema. Controversele sunt nenumarate in privinta nocivitatii radiatiilor provocate de telefonia mobila. In Romania au existat chiar campanii impotriva amplasarii stalpilor de telecomunicatii pe blocurile din marile orase sau in apropierea unor locuinte ori institutii.

Principala ingrijorare a cercetatorilor este aceea ca radiatiile telefoanelor ar putea provoca mutatii ale ADN-ului celulelor, sau modificari ale structurii neuronale. Acestea ar conduce la tumori sau la pierderea cunostintei.

Cum comentezi noul studiu? Crezi ca radiatiile emise de telefoanele mobile pot deveni periculoase pentru oameni?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO