S-a ciocnit cu un alt avion. Aeronava disparuta in mod misterios a avut un varf de aripa rupt in urma cu doi ani


Ultimul update: Miercuri 12 Martie 2014 06:50
Data publicarii: Duminica 09 Martie 2014 11:29
Categorie: Stiri externe
Malaysia Airlines

Oficialii companiei Malaysia Airlines au confirmat intr-o conferinta de presa, duminica dimineata, ca avionul care a disparut vineri in drum spre Beijing, a avut rupt varful unei aripi in 2012.

"O portiune de un metru din aripa avionului s-a rupt in urma coliziunii cu o alta aeronava" a declarat Ahmad Jauhari Yahya, CEO al companiei, relateaza The Guardian. Conform Daily Mail, incidentul s-a petrecut in august 2012, pe aeroportul Pudong din Shanghai, unde avionul celor de la Malaysia Airlines, un Boeing 777, s-a ciocnit de o alta aeronava, in urma unor manevre la sol.

Aeronava a fost reparata si aprobata. Ultima inspectie a avut loc in urma cu 10 zile cand Boeing-ul a fost declarat in conditii bune, au sustinut oficialii companiei aeriene. Acestia au adaugat ca nu exista nicio indicatie ca piloti zborului MH370 ar fi trimis un semnal de alarma.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca dupa mai bine de 30 de ore fara niciun fel de contact cu aeronava, "rudele pasagerilor trebuie sa se pregateasca de ce este mai rau".

"Echipele de salvare nu au gasit pana la aceasta ora nici o urma a avionului disparut. Compania face totul ca sa sprijine rudele celor disparuti, inclusiv ajutor financiar" a declarat compania in al 7-lea comunicat de presa lansat in ultimele 2 zile.

Serviciile de securitate ale tarii se intereseaza de doi pasageri care ar fi folosit pentru imbarcare pasapoarte europene furate, generand temeri privind un atentat. "Paralel, au fost mobilizate serviciile noastre de informatii si, bineinteles, au fost informate agentiile de contraterorism (...) ale tuturor tarilor vizate", a declarat Hishammuddin Hussein, ministrul Transporturilor din Malaezia.

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO