Rusia trimite rachete la Kaliningrad ca reactie la amplasarea scutului antiracheta: "Avem raspuns la asemenea amenintari"

Dată publicare: 21-11-2016 16:22
Dată actualizare: 24-11-2016 07:04


rachete S-400

Moscova va desfasura rachetele sol-aer S-400 si sistemul de rachete balistice Iskander in exclava Kaliningrad, ca raspuns la desfasurarea unor trupe NATO si fata de scutul antiracheta din Romania si Polonia, transmite Reuters.

Anterior, Rusia a sustinut ca va trimite in mod periodic rachete balistice Iskander in Kaliningrad, insa pana in acest moment era vorba doar despre exercitii militare de rutina.

Moscova nu a stabilit o legatura directa intre desfasurarea de sisteme de rachete in Kaliningrad si intarirea militara practicata la frontierele estice de catre NATO.

Dupa victoria inregistrata in alegerile prezidentiale de catre republicanul Donald Trump, care a promis ca va incerca sa imbunatateasca relatiile bilaterale dintre Moscova si Washington in ciuda obligatiei de a proteja aliatii NATO, mai multi analisti au prezis ca Kremlinul va adopta o pozitie afirmativa in estul Europei.

Presedintele Comisiei de Aparare din Consiliul Federal, Viktor Ozerov, a anuntat ca desfasurarea de rachete este un raspuns fata de scuturile antiracheta ale americanilor din estul Europei.

”Fata de asemenea amenintari vom avea masuri de raspuns... in special prin desfasurarea de forte aditionale. Aceasta reintarire include desfasurarea de rachete sol-aer S-400, precum si a sistemului de rachete balistice Iskander in Kaliningrad”, a declarat Ozerov. Ministrul Apararii de la Moscova nu a comentat declaratiile parlamentarului rus. Insa, Vladimir Putin a discutat luni despre masurile adecvate de raspuns fata de amenintarile americane din estul Europei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO