Rusia trimite nave de război în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei

Dată publicare: 17-04-2021 13:32
Dată actualizare: 17-04-2021 13:45


Rusia

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre militare.

Ele au trecut sâmbătă prin Strâmtoarea Kerci din Peninsula Crimeea, a anunţat marina, potrivit agenţiei de presă Interfax, citată de Agerpres.

Nu s-a anunţat cât vor dura exerciţiile.

Statele Unite au anulat anterior desfăşurarea a două nave de război către Marea Neagră în urma plângerilor Rusiei, potrivit unor surse turce.

Vineri, Ministerul Apărării rus a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni. Cu toate acestea, transportul maritim în strâmtoare nu este afectat, a declarat ministerul.

Uniunea Europeană, NATO şi Ucraina au criticat acţiunile Rusiei. Un înalt oficial al UE a vorbit despre o "evoluţie extrem de îngrijorătoare".

Preocuparea internaţională creşte cu privire la escaladarea conflictului în estul Ucrainei din cauza desfăşurării trupelor ruseşti nu departe de frontiera ucraineană.

Între timp, şeful operaţiunilor militare ale Ucrainei, Serghei Naiev, a indicat că nu se aşteaptă la un nou război.

"Nu vedem nicio pregătire de atac acolo", a declarat el vineri noapte pentru televiziunea ucraineană.

Între timp, un diplomat ucrainean a fost arestat în oraşul rus Sankt Petersburg. El a obţinut documente clasificate, ceea ce nu este compatibil cu statutul de diplomat, a anunţat serviciul federal de securitate FSB, citat de DPA.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO