Rusia ar putea construi trenuri nucleare in replica la scutul antiracheta. Raspunsul NATO la o posibila amenintare

15-05-2016 10:40

trenuri nucleare Rusia

Rusia ar putea construi trenuri nucleare ca un raspuns la scutul antiracheta al NATO de la Deveselu, au declarat experti militari citati de agentia de presa Regnum, care ofera detalii despre reluarea acestui proiect suspendat in urma cu cativa ani.

Asa-numitele “trenuri ale Apocalipsei" arata la fel ca orice tren de marfa si nu pot fi detectate de niciun adversar. Ele se misca in permanenta si poate parcurge pana la 1.000 de kilometri pe zi, noteaza Sputnik News.

Fiecare tren este dotat cu pana la sase rachete intercontinentale de ultima generatie, care pot fi lansate in cinci minute de la detectarea unui pericol. 

Agentia de presa Regnum precizeaza ca data exacta de finalizare a proiectului va fi auntata la inceputul lui 2018. Exista, totusi, informatii potrivit carora armata rusa ar putea primi cinci trenuri nucleare Barguzin, dotate cu rachete intercontinentale, pana in 2020.

Rusia a mai avut astfel de trenuri nucleare si in timpul Razboiului Rece, dar a renuntat la ele in baza Tratatului START semnat cu SUA.

Nu doar Rusia face pregatiri pentru o viitoare confruntare. NATO ia in considerare crearea, la cererea Romaniei, a unei flote la Marea Neagra.

Sursa: Sputnik News


VIDEO PROTVPLUS.RO