Avocatul lui Trump susţine că sancțiunile economice pot duce la o revoluție în Iran


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 23 Septembrie 2018 13:37
Categorie: Stiri externe
Rudy Giuliani

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, a declarat sâmbătă că sancţiunile americane impuse Iranului cauzează convulsii economice care ar putea conduce la o "revoluţie", relatează Reuters.

"Nu ştiu când îi vom da jos (regimul teocratic iranian - n.r.). (...) Acest lucru s-ar putea întâmpla în câteva zile, în câteva luni sau în câţiva ani. Dar se va întâmpla", a declarat Giuliani, în cadrul unei conferinţe, citat de Reuters.

"Populaţia Iranului în mod evident s-a săturat. (...) Sancţiunile funcţionează. Moneda naţională se duce de râpă...acest tip de acţiuni au condus la revoluţii încununate cu succes", a adăugat Giuliani.

Deşi au fost făcute în numele propriei persoane, declarațiile lui Giuliani vin, totuşi, în contradicţie cu cele ale administraţiei Trump. Aceasta a susţinut mereu că sancţiunile economice nu au rolul de destabiliza regimul de la Teheran, ci doar de a sancționa Iranul pentru activitățile sale din domeniul nuclear militar.

De asemenea, a mai fost invocată și nemulțumirea generată de modul în care a fost negociat Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA) - cunoscut şi sub numele de Acordul Nuclear.

Statele Unite a reimpus sancţiunile pe 8 mai, acestea fiind programate să intre în vigoare în două tranșe.

Prima tranşă de sancţiuni, ce a intrat în vigoare la 90 de zile de la denunţarea acordului de către SUA, este menită să afecteze comerţul cu metale şi pietre preţioase, activităţile bancare şi sectorul automotiv iranian. Acesta din urmă este unul dintre cele mai importante sectoare economice iraniene.

Cea de a doua tranșă a sancţiunilor va intra în vigoare pe data de 4 noiembrie şi este menită să lovească cel mai important sector economic iranian, cel energetic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO