Romi români și bulgari acuzați că răpesc copiii din Paris pentru trafic de organe

×
Codul embed a fost copiat

Ţiganii români şi bulgari, de la marginea Parisului, au fost victimele unor atacuri rasiste după ce un zvon despre o ambulanţă care răpeşte copii pentru trafic de organe a isterizat populaţia locală.

Zeci de indivizi au hăituit şi bătut grupuri de ţigani ori le-au incendiat maşinile. Poliţia franceză a lansat apeluri repetate împotriva acestei psihoze colective, declarând răspicat că este vorba despre "fake news", ştiri false.

În Franţa, mitul ambulanței care răpeşte copii este însoţit pe reţelele de socializare de filmuleţe care surprind, chipurile, ţigani, la bordul unor camionete, în căutarea unor victime.

Internauţii se avertizează unii pe alţii în legătură cu acest pericol închipuit, iar zvonul se rostogoleşte în neştire.

Faptul că NU a fost depusă nicio plângere privind dispariţia vreunui copil nu i-a împiedicat pe zeci de localnici din Bobigny, o suburbie a Parisului, să-şi regleze singuri conturile cu presupuşii răpitori de copii.

Citește și
hackeri
Mii de americani au fost victimele unui grup de hackeri români. Au furat milioane de dolari
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Presa franceză relatează despre mai multe expediţii de pedeapsă, purtate împotriva comunităţii de ţigani din regiunea Seine-Saint-Denis.

"Coboară, coboară din maşină! Îţi arătăm noi ţie."

"Am pus mâna pe el l-am încolţit, l-am bătut. Nu iese nimeni întreg de aici. Am chemat lumea, l-am prins. Ăla e! Ticăloșilor! O să muriţi, nemernicilor!"

Într-un alt incident, "justiţiarii" au incendiat două camionete. Anterior, indivizii dăduseră năvală într-o tabără de nomazi din Clichy-sous-Bois. Ţiganii s-au refugiat într-un centru comercial în aşteptarea poliţiei.

Localnic: "M-a sunat cineva şi mi-a spus că a venit poliţia la centrul comercial. Am venit pe jos, i-am găsit pe ţigani în interiorul magazinului, păziţi de poliţie şi pompieri."

În jur de 20 de persoane au fost reţinute pentru participare la un grup suspectat de vandalism şi violente.

De câteva zile, poliţia franceză nu conteneşte să îndemne populaţia la raţiune.

"În urma răspândirii pe rețelele de socializare a zvonului că o "furgonetă albă circulă între orașele Nanterre și Colombes pentru a răpi tineri", 2 persoane au fost acuzate pe drept și apoi atacate cu bestialitate. Vă rugăm să nu mai răspândiți această informație falsă!".

Asemenea zvonuri au isterizat populaţia României, în valuri, de multă vreme. În urmă cu jumătate de an, născociri despre o ambulanţă neagră care răpeşte copii ca să îi ucidă, au făcut ca în Bucureşti, o scriitoare care îşi promova proiectul intitulat "Ambulanța literaturii", călătorind la bordul unei maşini de internveție medicală dezafectată, să fie atacată.

Doina Popescu Brăila, scriitoare: "M-a ars cu ţigara pe față".

Poliţia a intervenit şi a salvat-o pe femeie.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Poveştile pe care le-am auzit în copilărie, miturile, unele foarte ridicole, în anumite momente capătă o anumită toxicitate, o bulă care explodează. Primitivismul apare în aceste grupuri urbane pentru că aceşti oameni au fost uitaţi de stat, şi atunci şi-au remaniat gândirea şi spun că ei trebuie să aibă grijă de ai lor şi cum au grijă.. aşa"

Mitul ambulanței care răpeşte copii a stârnit şi o anchetă a poliţiei. De altfel, autorităţile noastre au transmis public că este vorba despre o informaţie total falsă şi precizează că nu au înregistrat niciodată o dispariţie de acest fel.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Atacuri rasiste în Franţa asupra românilor.
Atacuri rasiste în Franţa asupra românilor. "Fură copii pentru organe cu ambulanţa neagră"

O serie de zvonuri lansate pe Facebook, Twitter şi Snapchat au dus la atacuri rasiste asupra românilor care trăiesc în zone sărace din apropierea Parisului.

Mii de americani au fost victimele unui grup de hackeri români. Au furat milioane de dolari
Mii de americani au fost victimele unui grup de hackeri români. Au furat milioane de dolari

Mii de americani au fost ținta unor atacuri cu viruși de tip malware, puse la cale de un grup de hackeri români.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.