Romi români și bulgari acuzați că răpesc copiii din Paris pentru trafic de organe

×
Codul embed a fost copiat

Ţiganii români şi bulgari, de la marginea Parisului, au fost victimele unor atacuri rasiste după ce un zvon despre o ambulanţă care răpeşte copii pentru trafic de organe a isterizat populaţia locală.

Zeci de indivizi au hăituit şi bătut grupuri de ţigani ori le-au incendiat maşinile. Poliţia franceză a lansat apeluri repetate împotriva acestei psihoze colective, declarând răspicat că este vorba despre "fake news", ştiri false.

În Franţa, mitul ambulanței care răpeşte copii este însoţit pe reţelele de socializare de filmuleţe care surprind, chipurile, ţigani, la bordul unor camionete, în căutarea unor victime.

Internauţii se avertizează unii pe alţii în legătură cu acest pericol închipuit, iar zvonul se rostogoleşte în neştire.

Faptul că NU a fost depusă nicio plângere privind dispariţia vreunui copil nu i-a împiedicat pe zeci de localnici din Bobigny, o suburbie a Parisului, să-şi regleze singuri conturile cu presupuşii răpitori de copii.

Citește și
hackeri
Mii de americani au fost victimele unui grup de hackeri români. Au furat milioane de dolari

Presa franceză relatează despre mai multe expediţii de pedeapsă, purtate împotriva comunităţii de ţigani din regiunea Seine-Saint-Denis.

"Coboară, coboară din maşină! Îţi arătăm noi ţie."

"Am pus mâna pe el l-am încolţit, l-am bătut. Nu iese nimeni întreg de aici. Am chemat lumea, l-am prins. Ăla e! Ticăloșilor! O să muriţi, nemernicilor!"

Într-un alt incident, "justiţiarii" au incendiat două camionete. Anterior, indivizii dăduseră năvală într-o tabără de nomazi din Clichy-sous-Bois. Ţiganii s-au refugiat într-un centru comercial în aşteptarea poliţiei.

Localnic: "M-a sunat cineva şi mi-a spus că a venit poliţia la centrul comercial. Am venit pe jos, i-am găsit pe ţigani în interiorul magazinului, păziţi de poliţie şi pompieri."

În jur de 20 de persoane au fost reţinute pentru participare la un grup suspectat de vandalism şi violente.

De câteva zile, poliţia franceză nu conteneşte să îndemne populaţia la raţiune.

"În urma răspândirii pe rețelele de socializare a zvonului că o "furgonetă albă circulă între orașele Nanterre și Colombes pentru a răpi tineri", 2 persoane au fost acuzate pe drept și apoi atacate cu bestialitate. Vă rugăm să nu mai răspândiți această informație falsă!".

Asemenea zvonuri au isterizat populaţia României, în valuri, de multă vreme. În urmă cu jumătate de an, născociri despre o ambulanţă neagră care răpeşte copii ca să îi ucidă, au făcut ca în Bucureşti, o scriitoare care îşi promova proiectul intitulat "Ambulanța literaturii", călătorind la bordul unei maşini de internveție medicală dezafectată, să fie atacată.

Doina Popescu Brăila, scriitoare: "M-a ars cu ţigara pe față".

Poliţia a intervenit şi a salvat-o pe femeie.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Poveştile pe care le-am auzit în copilărie, miturile, unele foarte ridicole, în anumite momente capătă o anumită toxicitate, o bulă care explodează. Primitivismul apare în aceste grupuri urbane pentru că aceşti oameni au fost uitaţi de stat, şi atunci şi-au remaniat gândirea şi spun că ei trebuie să aibă grijă de ai lor şi cum au grijă.. aşa"

Mitul ambulanței care răpeşte copii a stârnit şi o anchetă a poliţiei. De altfel, autorităţile noastre au transmis public că este vorba despre o informaţie total falsă şi precizează că nu au înregistrat niciodată o dispariţie de acest fel.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Citește și...
Atacuri rasiste în Franţa asupra românilor.
Atacuri rasiste în Franţa asupra românilor. "Fură copii pentru organe cu ambulanţa neagră"

O serie de zvonuri lansate pe Facebook, Twitter şi Snapchat au dus la atacuri rasiste asupra românilor care trăiesc în zone sărace din apropierea Parisului.

Mii de americani au fost victimele unui grup de hackeri români. Au furat milioane de dolari
Mii de americani au fost victimele unui grup de hackeri români. Au furat milioane de dolari

Mii de americani au fost ținta unor atacuri cu viruși de tip malware, puse la cale de un grup de hackeri români.

Recomandări
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Sunt 4.890 de morți și peste 20.000 de răniți. GALERIE FOTO și VIDEO
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Sunt 4.890 de morți și peste 20.000 de răniți. GALERIE FOTO și VIDEO

Bilanțul cutremurelor care au afectat grav Turcia și Siria crește dramatic de la o oră la alta. 

Mama celor trei copii care au murit în incendiul din Capitală a fost reținută pentru ucidere din culpă
Mama celor trei copii care au murit în incendiul din Capitală a fost reținută pentru ucidere din culpă

Mama celor trei copii de 2, 3 și 6 ani, care au murit după ce în locuința din Capitală în care se aflau a izbucnit un incendiu, a fost reținută pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă, conform procurorilor.

Cutremurul din Turcia a avut peste 120 de replici până în prezent. Undele de șoc s-au întins pe 300 de kilometri
Cutremurul din Turcia a avut peste 120 de replici până în prezent. Undele de șoc s-au întins pe 300 de kilometri

Cutremurul de magnitudine 7,8 care a lovit Turcia și nordul Siriei, luni dimineață, s-a simțit și în alte țări, precum Liban, Cipru, Grecia și Israel. La nouă ore distanță, un alt cutremur de magnitudine 7,5 a avut loc.