Cum arată cel mai nou model de smartphone produs în Coreea de Nord. FOTO

Dată publicare: 28-03-2019 10:44
Dată actualizare: 28-03-2019 11:52


telefon coreea de nord

Coreea de Nord a lansat un nou model de smartphone, Phenian 2423, scrie Daily NK.

Deși telefoanele sunt considerate device-uri care îți oferă informații din întreaga lume, în Coreea de Nord, funcțiile lor sunt restricționate, având în vedere că autoritățile consideră răspândirea informațiilor o amenințare la adresa statului. 

Modelele vechi de smartphone-uri și tablete le permiteau utilizatorilor să acceseze foldere interne, conectându-le prin USB la un computer. Noul model, însă, a suferit mici modificări.

Folderele telefonului nu mai fi accesate astfel, adică fișiere exterioare nu pot fi transferate în noul model Phenian 2423.

Când se utilizează un card SD separat, utilizatorul este rugat să selecteze între "utilizarea cardului de memorie" sau "utilizarea ca memorie internă". Dacă utilizatorul alege "utilizarea ca memorie internă", atunci solicită inițializarea cardului SD, astfel încât acesta poate fi utilizat numai pe telefonul respectiv.

Când este selectată "utilizarea cardului de memorie", inițializarea nu este necesară, dar accesul la dosare este blocat. Dacă este introdus un card SD extern cu fișiere cum ar fi imagini sau fișiere PDF, toate acestea sunt șterse.

Răspândirea copiilor piratate ale aplicațiilor bazate pe Android reprezintă o problemă serioasă, astfel încât, în timp ce dezvoltatorii lucrează din greu pentru a elimina răspândirea acestui fenomen, se pare că autoritățile nord-coreene au fișiere autorizate partajate din fișierele sursă pentru a împiedica copiile ilegale și instalările arbitrare.

În funcție de formatul fișierului sursă (APK, PDF, MP4), fișierele de autentificare sunt toate în formate diferite și pot fi descărcate numai din magazinul de aplicații.

Autoritățile din Coreea de Nord depun eforturi pentru a opri distribuția și instalarea neautorizată de aplicații.

Pyongyang 2423 prezintă, de asemenea, îmbunătățiri semnificative ale designului. Cea mai importantă diferență privește cutiile de ambalaj. Modelele anterioare au avut imagini tipice nord-coreean, pe când cele mai recente ambalaje prezintă doar numele produsului și al companiei. În mod similar, interiorul este plăcut din punct de vedere esthetic, scrie Daily NK.

Culoarea exterioară a smartphone-ului este aproape de un albastru safir. Deși există o diferență în grosime față de Samsung Galaxy S9, designul este destul de similar.

Sursa: Daily North Korea


VIDEO PROTVPLUS.RO