Romanii, pe lista imigrantilor care au schimbat legile infractionalitatii
Unii dintre romani, alaturi de rusi, albanezi sau bulgari au contribuit la schimbarea legilor in Europa. Cersetoria, traficul de persoane sau camparea ilegala sunt cateva dintre infractiunile pe care autoritatile au fost nevoite sa le ia in seama.
In Franta, imaginile cu locuintele improvizate si insalubre ale romanilor care au facut un obicei din a se refugia pe unde apuca sau cele cu copiii care cersesc prin intersectii au determinat autoritatile sa introduca infractiuni noi in legile lor.
Este vorba despre ocuparea abuziva a unor terenuri, nerespectarea normelor privind igiena publica si aspecte legate de nescolarizare copiilor sau exploatarea lor spre cersetorie, furturi marunte si neorientarea lor catre invatamant.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
In Elvetia, Luxemburg sau Austria autoritatile incearca disperate sa reduca numarul cersetorilor care le-au invadat strazile si principalele obiective turistice, asa ca au incriminat "cersetoria", notiune inexistenta pana acum la ei.
In ultima perioada, fenomenul cersetoriei a explodat in Austria, in special in Viena, iar autoritatile au hotarat sa inaspreasca legea. Va intra in vigoare o lege care va interzice cu desavarsire cersetoria.
Familiile de romani, dar si de albanezi care au plecat sa munceasca in Spania au luat cu ele si naravurile violente. Scandalurile in familie care nu de putine ori s-au incheiat si tragic i-au alarmat pe spanioli.
Tot in Spania s-a incriminat traficul de persoane determinat de numarul mare de victime exploatate sexual sau prin munca.
Cele mai mari probleme cu romanii le au italienii, care insa nu se gandesc sa-si inaspreasca legile. Din cauza lipsei de locuri in penitenciare, in Italia un hot strain nu ajunge dupa gratii.
Totusi, spun cei din politie, romanii din Europa nu au participat la atentate, nu au comis atacuri armate asupra transporturilor de valori si nici nu au aderat la clanuri mafiote.