Români reținuți în UK pentru trafic de carne vie. "Este doar vârful icebergului"

Ultima actualizare: 11-12-2019 17:13
UK
BBC

Poliția britanică a reținut miercuri 6 români care care conduceau o rețea de prostituție în Marea Britanie, în urma unei operațiuni uriașe, în care au fost implicați 150 de ofițeri.

În jur de 150 de polițiștii britanici au descins la 15 adrese din Luton, în noaptea de marți spre miercuri, unde au găsit 11 femei de naționalitate română și maghiară. Tinerele, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, erau exploatate sexual de o rețea de trafic de carne vie,condusă de mai mulți români, potrivit BBC

Autoritățile britanice precizează că victimele nu vorbeau deloc engleză și au fost duse într-un adăpost.

Opt bărbați care controlau mai multe bordeluri au fost reținuți de polițiști, care îi acuză pe aceștia și de spălare de bani. Dintre aceștia, șase sunt români, unul maghiar și un britanic.

Raidurile fac parte din Operațiunea Thame a serviciilor de informații britanice și au fost implciați 150 de polițiști. Ofițerii au confiscat sume importante de bani.

Potrivit inspectorului Jim Goldsmith, tinerele sunt convinse să meargă în Marea Britanie în baza unor contracte la locuri de muncă bine plătite, însă acesta este doar un pretext.

"Este doar vârful icebergului. Am văzut o creștere dramatică a cazurilor de trafic de carne vie în Luton în ultimele 8-9 luni, unde au fost deschise mai multe bordeluri. Încercăm să scoatem femeile din acest mediu și să le oferim oportunitatea de a ieși din această viață și să le ducem înapoi familiilor lor", a declarat acesta, potrivit BBC.

17 traficanți români reținuți în noiembrie

Poliția britanică a arestat la jumătatea lunii noiembrie 17 persoane care făceau parte într-o rețea internațională de trafic de carne vie. Autoritățile britanice au descoperit 29 de femei, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, care erau aduse în UK și obligate să se prostitueze de traficanții români.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO