Revelionul în marile orașe ale lumii. Petrecerile, marcate de teama de Omicron
În lumea întreagă, oamenii au fost bucuroși să lase în urmă un an dificil, cu probleme de tot felul, și să întâmpine anul 2022 cu speranțe de mai bine și cu gândul că pandemia de Covid va rămâne o amintire sumbră.
Teama de Omicron a temperat unele petreceri sau a mai redus din mulțimile de participanți de altădată. Însă nimic nu a spulberat năzuințele și visurile oamenilor.
Dubaiul a spus „La mulți ani!” lui 2022 cu focuri de artificii impresionante. Celebrul zgârie-nori Burj al Khalifa a fost centrul exploziei pirotehnice de lumină și de culoare.
Orologiul Big Ben a bătut miezul nopții dintre ani, după restaurarea prin care a trecut începând cu 2017.
Londra a intrat în 2022 cu un show grandios, cu artificii, lasere și drone. Mulți l-au admirat din stradă, deși autoritățile i-au îndemnat pe oameni să urmărească spectacolul de acasă, din cauza riscului de răspândire a noii tulpine Omicron.
De altfel, detaliile în privința locului exact nu au fost dezvăluite dinainte. Și obișnuitele focuri de artificii, la care asistau de pe malurile Tamisei peste 100.000 de londonezi și turiști, a fost anulat de primarul metropolei.
Mii de localnici și turiști s-au adunat pe plaja Copacabana, de la Rio, Brazilia, după ce autoritățile au decis să mențină artificiile, dar au anulat spectacolele live. Și transportul public a fost restricționat în zonă, dar asta nu i-a descurajat pe petrecăreți.
La New York, sfera luminoasă din Times Square a alunecat pe catarg, pe măsură ce se scurgeau ultimele clipe ale lui 2021. Au fost cam un sfert dintre participanții care se adunau în mod obișnuit la cel mai mare Revelion de pe planetă. Și vaccinarea a fost condiție obligatorie de participare. Fostul primar Bill de Blasio a apăsat pentru ultima oară butonul care declanșează mișcarea sferei luminoase. Iar noul primar Eric Adams a depus jurământul chiar acolo, în Times Square, cu portretul mamei sale într-o mână și cu Biblia în cealaltă.