Rețea de traficanți români de ființe umane, destructurată în Spania. Cu cât vindeau oamenii ca sclavi
Poliţia spaniolă a destructurat o reţea formată din români care exploata imigranţi ilegali majoritar marocani, dar şi români şi moldoveni în ferme spaniole.
Ţinuţi în locuinţe mizerabile din care li se interzicea să iasă, imigranţii erau practic reduşi la o stare de sclavie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Garda Civilă spaniolă a anunţat destructurarea unei reţele de români de trafic de fiinţe umane care exploata imigranţi în majoritate marocani.
Cotidianul Assabah relatează în ediţia sa de sâmbătă şi duminică că aceşti imigranţi erau "vânduţi" fermierilor spanioli cu 30.000 de dirhami (2.764 euro) pe lună.
Această reţea, despre care forţele de ordine susţin că are o legătură cu bandele specializate în traficul de fiinţe umane, îşi are baza în Sevilla.
Victimele acestei exploatări sunt originare din Maroc, Republica Moldova, România, Ucraina, dar şi din alte ţări din Africa de Nord şi subsahariană.
Potrivit agenţiei spaniole de ştiri EFE, care citează surse din forţele de securitate, imediat ce aceşti imigranţi ajungeau în Spania membrii grupării le confiscau documentele de identitate.
Ei erau apoi găzduiţi în condiţii inumane, supuşi unei supravegheri stricte şi nu aveau voie să contacteze străini sau să iasă din locuinţe.
Cotidianul Assabah relatează că trei case şi un birou au fost percheziţionate.
Poliţia spaniolă a confiscat documente care confirmau implicarea acestei reţele în exploatarea marocanilor în complicitate cu o altă reţea de imigraţie clandestină condusă de un român.
Imigranţii erau forţaţi să lucreze numeroase ore în exploatările agricole spaniole pentru numai câţiva euro pe zi pentru a supravieţui.
Câștigurile erau transferate în România
Cei care voiau să iasă din locuinţe nu-şi puteau recupera documentele de identitate şi erau ameninţaţi cu moartea dacă contactează poliţia.
În cadrul anchetei s-a descoperit că această reţea forma societăţi uzurpând identitatea imigranţilor pentru a-şi transfera câştigurile în România.
Organizaţia avea chiar un birou local care îi facilita toate procedurile, în special cele care constau în falsificarea documentelor pentru a justifica transferul de bani.
Activităţile ilegale ale organizaţiei au prosperat odată cu declanşarea pandemiei de coronavirus şi a nevoii presante a agricultorilor spanioli de forţă de muncă străină, mai scrie le360.ma.