Reprezentantul Rusiei la NATO l-a acuzat pe Traian Basescu de promovare a nazismului

25-07-2011 17:59

Vladimir Putin si Traian Basescu

Tragedia din Norvegia i-a facut pe rusi sa-si aminteasca, subit, de declaratiile presedintelui Traian Basescu, privind trecerea Prutului din 1941. Reprezentantul Rusiei la NATO a afirmat ca liderii unor state europene promoveaza nazismul.

 

Comentand atacurile de la Oslo, Dmitri Rogozin, reprezentantul Rusiei la NATO, a afirmat printre altele, ca liderii unor state europene, printre care si presedintele Romaniei, "promoveaza deschis ideile naziste", si chiar "lauda nazismul".

Cotroceniul nu a comentat, pana acum, aceste afirmatii.

"In republici baltice foste sovietice, nazismul este aproape laudat de principalii lideri ai acestor tari. Recent, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a afirmat ca in 1941 si el ar fi ordonat armatei romane sa se alature Germaniei naziste, asa cum au facut liderii de atunci ai Romaniei. In unele tari europene, politicieni de rang inalt promoveaza deschis ideile naziste. Cum sa ne mire ca unii oameni de pe strada preiau aceste idei ca sfaturi pentru actiune". - a declarat Dmitri Rogozin, reprezentantul Rusiei la NATO.

Administratia Prezidentiala nu a iesit public cu un drept la replica. Au comentat insa declaratiile lui Dmitri Rogozin unii dintre reprezentantii PDL.

"Este un diplomat excentric. Este un om care a venit din politica in diplomatie si care cauta in mod deliberat sa socheze cu fel de fel de declaratii. A vorbi despre nazism astazi in Europa altfel decat ca despre un fenomen trist si marginal este in mod evident provocator." - a spus Sever Voinescu, purtator de cuvant al PDL.

De altfel, rusii nu sunt la prima reactie de acest fel. In urma cu aproximativ trei saptamani, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe Rus spunea pe Twitter ca declaratia presedintelui Traian Basescu reprezinta o "bravada nerusinata care justifica agresiunea fascista". Atunci, seful statului a precizat ca nu intelege supararea rusilor, cu atat mai mult cu cat Uniunea Sovietica nu mai exista. 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26