Reportajul CNN care a lasat fara glas Occidentul: tara in care 100 de mil. de femei se prostitueaza

Indianca

Intr-un spital din New Delhi, o fetita de 2 ani se zbate de o luna intre viata si moarte. A fost dusa acolo, in stare critica, de o adolescenta.

Doua posibilitati: fie moare, fie traieste, dar cu sechele grave

Micuta era inconstienta, cu rani grave la nivelul capului, plina de vanatai si urme de muscaturi si cu bratele fracturate.

Presa din India a inceput sa-i scrie la unanim povestea. Doctorii au operat-o, i-au deblocat caile respiratorii si au pus-o pe respiratie artificiala. I-au spus Falak, adica "cer".

Starea micutei ramane critica, spun medicii. Nimeni nu stie daca va supravietui. Daca, printr-un miracol, acest lucru se va intampla, este foarte posibil ca fata sa ramana cu sechele grave.

Citește și
prostituate Kazakhstan
"Am vrut sa ajung la universitate, dar am ajuns la produs".Poveste din orasul sufocat de prostituate
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Medicii au ramas muti de uimire! A invins moartea desi cantarea doar 300 de grame la nastere

Insa Falak este numai un singur exemplu dintr-o mare de minori care au picat victime unui cerc de traficanti de carne vie. Detaliile chinurilor prin care au trecut acestia au ingrozit deopotriva opinia publica si autoritatile si au ridicat intrebari serioase despre rata abandonului, exploatarea minorilor si tratamentele aplicate femeilor in cea de-a doua cea mai populata tara a lumii.

"Acesta s-a dovedit a fi cel mai mare lant de trafic de carne vie in vederea exploatarii sexuale a copiilor", a declarant Raaj Mangal Prasad, directorul fundatiei Child Welfare Committee din India.

Falak a fost transportata la spital de o adolescenta de 14 ani, care pretindea sa fie mama fetitei. Aceasta a declarat ca, in noaptea de 17 ianuarie, copilul ei nu se opera din plans. Asa ca i-a dat trei-patru palme si a muscat-o.

Dupa un timp, a spus aceasta, copilul a alunecat in baie si s-a lovit la cap. Adolescenta ar fi pansat-o, insa rana s-a infectat. A doua zi, micuta nu s-a mai trezit, asa ca a dus-o la spital. Falak era deja in coma.

Medicii nu au crezut povestea adolescentei, nici faptul ca era mama copilei. Asa ca politistii au deschis o ancheta. Cinci echipe de anchetatori au rascolit India in cautarea familiei reale a fetitei. Adevarul le-a produs un soc autoritatilor.

Batuta pana cand mansetele hainei rosii nu mai erau vizibile

Adolescenta de 14 ani a fugit de acasa in luna iunie 2011, pentru a scapa de abuzurile la care era supusa de tatal alcoolic. Vecinii au povestit ca o batea atat de tare incat mansetele rosii ale hainei pe care o purta de abia mai erau vizibile.

Insa evadarea nu a pus capat chinurilor la care a fost supusa. Aceasta a declarat ca doi borbati pe nume Sandeep si Arti au fortat-o sa se prostitueze. Sandeep a violat-o timp de trei zile inainte sa o plaseze clientilor. Dupa cateva luni, fata a intalnit un barbat, pe Rajkumar, si s-a mutat cu acesta intr-o mahala din New Delhi. Politia suspecteaza ca si acesta o abuza sexual.

Adolescenta le-a spus ofiterilor de politie ca Falak a fost racolata in noiembrie de Rajkumar. Nu se stie daca a fost abuzata atunci sau in noaptea de ianuarie, cand aproape ca a murit.

"O victima ii face rau unei alte victime pentru ca nu are nicio speranta de supravietuire", a explicat psihiatrul Achal Bhagat.

In statul Rajasthan, din vestul Indiei, autoritatile au dat in cele din urma si peste cea banuita a fi mama biologica a lui Falak, Munni, in varsta de 22 de ani. Tanara fusese abandonata de primul sot si vanduta apoi catre al doilea, cand avea numai 16 ani. Valora 6.000 de dolari, scrie CNN.

Munni si-a abandonat toti trei copiii. Era convinsa ca nu o sa-i poata creste singura.

In timp ce Falak se zbate pentru viata, politistii au gasit-o si pe cea de-a doua fata a lui Munni, in Bihar, la mile distanta de Delhi sau Rajasthan. Inca nu se stie unde este fiul tinerei.

In urma cu o saptamana, autoritatile indiene au reusit sa-l captureze pe Rajkumar, banuit a fi capul unei grupari care se ocupa cu traficul de carne vie. In total au fost arestate pana acum zece persoane banuite ca au castigat averi din traficul cu minori.

India, tara unde 100 de milioane de femei se prostitueaza

In prezent politistii indieni se chinuie sa stranga probe. Nimeni nu stie cati bebelusi au fost abandonati, cate femei vandute unor barbati pe care au fost obligate sa-i ia de soti sau cate minore au fost obligate sa isi vanda corpul.

In 2011, un raport TrustLaw a plasat India pe locul 4 in topul celor mai periculoase tari pentru femei, dupa Afganistan, Congo si Pakistan.

Potrivit studiului, 100 de milioane de femei si fete indicence - din populatia de peste 1,2 miliarde - se prostitueaza . Alte 50 de milioane sunt date "disparute". Aproape 45% dintre fete sunt obligate sa se casatoreasca inainte sa atinga varsta maturitatii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Studiu citat de AFP: 70% dintre tinerele din Republica Moldova s-au prostituat cel putin o data
Studiu citat de AFP: 70% dintre tinerele din Republica Moldova s-au prostituat cel putin o data

Fundatia Scelles, Franta, a prezentat raportul mondial privind exploatarea sexuala. Potrivit studiului, preluat de AFP, in Republica Moldova, sapte femei din zece, cu varste intre 15 si 25 de ani, s-au prostituat macar o data.

"Am vrut sa ajung la universitate, dar am ajuns la produs".Poveste din orasul sufocat de prostituate

Intr-un oras in care prostitutia este la liber, iar saracia le impinge pe multe femei sa recurga la ea, lupta pentru supravietuire este cruda.

Victimele tacute ale razboiului. Fetite de 10 ani din Irak, traficate pentru a fi exploatate sexual
Victimele tacute ale razboiului. Fetite de 10 ani din Irak, traficate pentru a fi exploatate sexual

Pentru mii de fete si femei irakiene inceperea conflictului din Irak, in 2003, a reprezentat numai inceputul chinurilor care le asteptau.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.