Regiunea care se confruntă cu al treilea val de Covid-9. Măsurile draconice luate de autorități

Dată publicare: 27-07-2020 16:16
Dată actualizare: 27-07-2020 16:22


Regiunea care se confruntă cu al treilea val de Covid-9. Măsurile draconice luate de autorități

Autorităţile din Hong Kong vor restricţiona la maximum două persoane reuniunile şi vor extinde obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber în urma creşterii numărului de contagieri cu noul coronavirus în oraş.

 

Autorităţile restricţionează din nou limita persoanelor care în data de 15 iulie a fost redusă de la 50 la 4 şi impune obligativitatea purtării măştilor şi în exterior, după ce până acum erau obligatorii doar în spaţiile închise.

Printre alte măsuri anunţate de guvernul din Hong Kong, potrivit ziarului South China Morning Post, se va interzice consumaţia în restaurante - va putea fi efectuată doar comanda take away - şi se vor închide sălile de sport şi piscinele.

Hong Kong se confruntă cu cel de-al treilea val de contagieri cu infecţia COVID-19 şi se aşteaptă confirmarea a 140 de noi cazuri, fapt ce ar reprezenta cea de-a şasea zi consecutivă în care se depăşesc o sută de cazuri zilnice.

 

Creștere cu 44% a cazurilor în ultimele 2 săptămâni

 

Cei care nu respectă noile măsuri adoptate de executiv pentru a frâna răspândirea contagierilor - ce vor intra în vigoare de miercuri - sunt pasibili de amenzi de până la 5.000 de dolari hongkongezi (645 de dolari, 551 de euro).

În ultimele ore au fost confirmate două noi decese de COVID-19 în această regiune autonomă chineză, ridicând bilanţul total al deceselor la 20 în Hong Kong.

Până luni dimineaţă cifra totală a contagierilor se ridica la 2.634, potrivit datelor Centrului pentru Protecţia Sănătăţii, dintre care peste 44 % s-au înregistrat în ultimele două săptămâni.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO