Mărturiile cutremurătoare ale unui expert din Hong Kong, despre pandemie: „Nu avem mult timp”

Ultima actualizare: 14-07-2020 19:33
coronavirus
Shutterstock

Un om de știință din China susține că multe vieți ar fi putut fi salvate, dacă guvernul nu ascundea informații despre pandemie.

Virusologul Li-Meng Yan, care lucra într-un institutut de sănătate din Hong Kong, iar acum se ascunde în Statele Unite, a povestit cum, inițial, Beijingul a refuzat să vorbească despre apariția acestui virus, transmite Mirror.

Guvernul chinez a fost acuzat și înainte că ar fi încercat să păstreze tăcerea în legătură cu noul coronavirus.

Yan a mai adăugat că guvernul știa de virus înainte să capete proporții uriașe.

„Nu avem mult timp. Este o pandemie uriașă. Este mai mult decât ce am văzut până acum, în toată istoria. Timpul este foarte, foarte important. Dacă îl putem opri la timp, putem salva vieți”, a mai spus ea.

De asemenea, a povestit că s-a temut pentru viața ei în timp ce era în China, așa că a decis să se ascundă în Statele Unite.

„Dacă spuneam toate aceste lucruri în timp ce eram în Hong Kong, aș fi dispărut sau aș fi fost ucisă. Guvernul chinez a refuzat să apeleze la experții de peste hotare”, a mai povestit Yan.

Li-Meng ar fi fost printre primii cercetători cărora li s-a cerut să investigheze un număr mic de cazuri infectate cu virusul în Wuhan la sfârșitul lunii decembrie. De asemenea, potrivit spuselor sale, Partidul Comunist Chinez ar fi cenzurat dovezi referitoare la faptul că noul coronavirus ar putea fi transmis de la om la om.

După ce aceasta ar fi avertizat autoritățile cu privire la faptul că numărul poate crește, i s-a spus „să tacă și să aibă grijă”.

„M-a avertizat, să nu ating linia roșie. Vom avea probleme. Ei vor să păstreze tăcerea, indiferent că este vorba despre Covid-19 sau despre alte lucruri care au loc în China. Aștept să pot spune toate lucrurile pe care le știu și să arăt dovezile guvernului din Statele Unite. De asemenea, vreau ca oamenii să înțeleagă cât de oribil este. Nu are legătură cu ce ați văzut până acum. Este ceva foarte diferit. Trebuie să obținem adevăratele dovezi pentru a reuși să oprim pandemia. Nu avem mult timp”, a mai menționat expertul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO