Atentat terorist de proporții, dejucat în ultima clipă la Moscova. Ce s-a întâmplat

27-07-2020 16:03


Atentat terorist de proporții, dejucat în ultima clipă la Moscova. Ce s-a întâmplat

Serviciul de securitate al Rusiei (FSB) a anunţat luni că a dejucat un atentat la Moscova şi a împuşcat mortal un suspect care intenţiona să deschidă focul împotriva mulţimii, într-un loc public aglomerat.

 


Televiziunea de stat Rosia 24 a difuzat fotografia unui bărbat mort, întins cu faţa în jos, cu un pistol-mitralieră Kalaşnikov alături. Într-o geantă de sport aflată în apropiere au fost găsite trei grenade de mână.

FSB a comunicat că suspectul provenea dintr-o ţară din centrul Asiei. El a deschis focul asupra agenţilor care au încercat să-l aresteze la periferia Moscovei, iar aceştia au ripostat mortal.

 

Teroristul avea legături cu un grup din Siria

 

Conform serviciului de securitate, bărbatul avea legături cu un grup internaţional de militanţi din Siria. Fratele său a fost arestat şi continua căutarea altor posibili complici.

Rusia a mai fost ţinta atacurilor militanţilor islamişti, inclusiv în 2017, când o explozie într-un metrou din Sankt Petersburg a ucis 15 oameni.

Oficiali din domeniul securităţii au afirmat că mii de cetăţeni ai fostelor republici sovietice din Asia centrală şi din nordul Caucazului au ajuns în Siria sau Irak, unde luptă alături alături de grupuri de militanţi.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO