Refugiatul sirian planuia in Germania un atentat de proportii, asemanator celor din Paris si Bruxelles. Era inspirat de ISIS

10-10-2016 16:48

germania, refugiat sirian

Refugiatul sirian in varsta de 22 de ani arestat in Germania dupa ce politia a descoperit explozivi in apartamentul sau din Chemnitz pregatea atentate similare celor comise la Bruxelles in martie si la Paris anul trecut.

“Conform informatiilor pe care le detinem, pregatirile din Chemnitz sunt similare cu cele pentru atacurile din Paris si Bruxelles”, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul de interne german, intr-un comunicat.

Joerg Michaelis, seful politiei din landul Saxonia, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca refugiatul sirian in varsta de 22 de ani a fost cel mai probabil inspirat de Stat Islamic.

Citeste si: Politia germana a reusit sa il captureze pe jihadistul ISIS care pregatea un atac cu bomba. Agentii l-au gasit deja legat

“Modul in care a actionat si comportamentul suspectului lasa sa se creada pentru moment ca ar fi fost inspirat de Stat Islamic”, a afirmat Joerg Michaelis.

Fugarul a fost retinut la Leipzig, in Saxonia, in cursul noptii dupa o urmarire ce a durat 48 de ore.

Michaelis a precizat ca explozibilii gasiti sambata in locuinta suspectului din Chemnitz (est) erau “aproape gata sa fie folositi”. Sirianul pregatea “probabil o centura cu explozibil ascunsa intr-o vesta”, a adaugat el.

Gruparea Stat Islamic a revendicat atentatele comise in noiembrie la Paris, soldate cu 130 de morti, si pe cele din capitala Belgiei, comise in martie, soldate cu cel putin 30 de morti.
 

Sursa: AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO