Record mondial de infectări într-o singură zi: Aproape 1,5 milioane de persoane au fost testate pozitiv

Ultima actualizare: 28-12-2021 09:51
spital Covid
Inquam Photos/ Octav Ganea

Ziua de luni a adus un record de infectări de Covid 19 într-o singură zi. Aproape 1,5 milioane de persoane au fost testate pozitiv la nivel mondial.

Mai exact, 1,44 milioane de oameni au fost testați pozitiv, luni. Cifra este cea mai mare de la începutul pandemiei, exceptând o zi din decembrie 2020, când Turcia a raportat mai multe cazuri cazuri din urmă, notează Bloomberg. 

Media ultimelor șapte zile a fost de 841.000 de cazuri la nivel mondial, cu 49% mai mult față de acum o lună, când a fost depistată varianta Omicron, tulpină care deși infectează de 70 de ori mai repede decât tulpinile anterioare, boala provocată nu este la fel de gravă, mai ales în cazul persoanelor care au primit și rapelul.

În America, au fost raportate 512.553 de cazuri noi.

Guvernele din întreaga lume avertizează că infecțiile și numărul celor spitalizați ar putea crește în urma sărbătorilor și practic ne îndreptăm spre cel de-al treilea an de pandemie.

În fața noului val de infectări, Franța a luat decizia de a restrânge intervalul pentru booster la trei luni de la patru.

În Italia, măsurile sunt destul de restrictive. De exemplu, persoanele care au intrat în contact strâns cu un bolnav de Covid-19 trebuie să se autoizoleze timp de şapte zile dacă sunt vaccinate şi timp de 10 zile dacă nu au fost vaccinate. Aici, experții fac apel la relaxarea măsurilor pentru a nu paraliza țara. 

Autorițările din Israel fac a patra doză de vaccin Pfizer, în cadrul unui studiu pentru a afla dacă a patra doză de ser Pfizer este sigură şi eficientă în fața variantei Omicron. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO