LOTO 6/49 e nimic pe langa LOTERIA SUA. Biletul de 590 de milioane de dolari, vandut in Florida

Ultima actualizare: 22-05-2013 06:57

Un castigator va incasa suma de 590 de milioane de dolari, care era pusa in joc la o loterie in Statele Unite, reprezentand cel mai mare pot castigat in istorie de o singura persoana si de 84 de ori mai mare decat premiul de la LOTO 6/49.

Americanii s-au grabit sa cumpere bilete puse in vanzare cu echivalentul a 2 euro, in supermarketuri si magazine, pentru aceasta extragere cu un castig-record, dupa ce nimeni nu a castigat cele 364 de milioane de dolari aflate in joc la extragerea precedenta.

Daca nu ar fi existat un castigator sambata seara, potul cel mare ar fi fost repus in joc la urmatoarea extragere si ar fi atins fabuloasa suma de aproape un miliard de dolari.

Insa un cumparator din Florida a jucat NUMERELE CASTIGATOARE DE LA LOTO 10, 13, 14, 22, 52 si 11 ca numar complementar, numit si Powerball, si a devenit multimilionar sambata, la ora locala 23.00 (duminica, 6.00, ora Romaniei).

Sansele de castig erau, potrivit organizatorilor, de aproximativ 1 la 175 de milioane.

Precedentul record la aceasta loterie Powerball a fost de 587 de milioane de dolari, in noiembrie 2012.

Loteria a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri si, deci, a valorii castigurilor, dupa ce California a autorizat vanzarea de bilete, in aprilie.

Fiecare stat are puterea sa autorizeze sau nu vanzarea de bilete. California este al 43-lea din cele 50 de state care a facut acest lucru.

Suma este al doilea cel mai mare pot in istoria loteriilor si altor jocuri de tip loto in lume.

Cea mai mare suma castigata vreodata a fost de 656 de milioane de dolari, la loteria Mega Millions, in martie 2012, dar a fost impartita intre trei bilete castigatoare.

Citeste si: LOTO 6/49, NUMERELE EXTRASE SI CASTIGATOARE din 19 mai vor fi publicate azi. Report: 7 milioane EUR

In Statele Unite castigurile la loterie sunt impozitate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO